Cum a reacționat Patriarhul Daniel după ce a intrat în vigoare ordonanța militară care închide bisericile românilor în timpul pandemiei de coronavirus

Publicat: 23/03/2020 | 07:06

După ce a fost emisă ordonanța militară nr. 2/2020 prin care autoritățile au luat noi măsuri pentru stoparea sau întârierea răspîndirii infecției cu noul coronavirus în România, deplasarea persoanelor în cursul nopții a fost reglementată strict, iar întrunirile la care participă un număr mare de persoane au fost interzise.

În acest context, și slujbele religioase sunt afectate, iar Patriarhul Daniel are o primă reacție în urma acestor măsuri de urgență. Într-un mesaj adresat tuturor enoriașilor, patriarhul consideră că sunt zile ”de grea încercare” în care trebuie purtată ”crucea suferinței”, iar numai credința este cea care poate ”întări” în lupta împotriva noului coronavirus.

„În aceste zile de grea încercare când crucea suferinţei din cauza pandemiei actuale care este prezentă în aproape toată lumea „noi trebuie să ne întărim în credinţă, să biruim frica prin credinţă şi să întărim credinţa prin rugăciune şi prin fapte bune”, a spus Patriarhul Daniel.

(CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA! CARE ESTE ULTIMUL BILANȚ AL CAZURILOR CONFIRMATE)

”Să transformăm teama în curaj și speranță”

Există frică, firește, dar există și speranță, transmite Patriarhul Daniel. Este momentul faptelor bune și al rugăciunii, iar iubirea de Dumnezeu este cu atât mai importantă. Patriarhul nu face alte referiri la interdicțiile impuse de autorități, iar mesajul său rămâne unul strict spiritual.

„Numai iubind pe Dumnezeu mai mult în rugăciune şi pe semenii noştri prin fapte bune biruim frica şi să transformăm teama în curaj şi speranţă”, a îndemnat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.