Cum a reacționat Alexandru Rafila după ce Andreea Esca a renunțat la verighetă

Publicat: 19/04/2020 | 11:21

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a sfătuit românii să renunțe la bijuterii în această perioadă pentru o protecție mai bună împotriva coronavirusului.

Rafila a fost întrebat dacă purtarea bijuteriile este un risc după ce Andreea Esca a anunțat în spațiul vitual că a renunțat la verighetă de câteva săptămâni.

„Gestul ei este corect, dar trebuie să existe această deprindere la tot personalul medical. Riscul ca Andreea Esca să transmită virusul este foarte redus, dar personalul medical nu trebuie să poarte pe mâini niciun fel de obiect decorativ care ar putea să împiedice o igienă perfectă a mâinilor.

Toţi cei care lucrează în servicii în care intră în contact cu oamenii trebuie să facă acest lucru, dar mai ales personalul medical care vine în contact cu pacienţii”, a spus profesorul Rafila.

Declarațiile știristei de la ProTV

În această perioadă de criză, Andreea Esca s-a izolat, precum multe vedete de la noi, la domiciliu și a renunțat să mai porte bijuterii.

Vedeta a oferit rapid și o explicație pentru faptul că a renunțat să mai poarte verigheta. În cea mai nouă postare făcută pe rețelele sociale, aceasta poate fi văzută cu o altă bijuterie pe inelar.

„Nu port nici un inel în această perioadă, dar făcând ordine prin casă am dat peste inelul de la voi, Claudia Panturoiu, Magda Mușat, și m-am gândit că ar merge perfect pentru campania noastră. Mi-e dor de noi”, a fost mesajul ce a însoțit fotografia din mediul virtual.