Cum a răspuns o elevă din București la testul la matematică, la întrebarea „Cât fac 12 împărțit la 3?”

Publicat: 21/02/2020 | 09:38

Evaluarea Națională a scos în evidență, încă o dată, o realitate îngrijorătoare. Mulți elevi nu nici măcar cunoștințele minime la matematică sau gramatica limbii române, iar rezultatele sunt dezastruoase. 

Jumătate din elevii de clasa a doua, spun rezultatele de la Evaluarea Națională, sunt ”analfabeți funcțional”, nereușind să aplice ”cunoștințele pe care le-au dobândit la ore”.  Din nefericire, 40% dintre elevii de clasa a doua nu pot să scrie corect un text în limba română, iar 15%  dintre ei nici măcar înțeleg despre ce este vorba. Dar și la matematică sunt probleme grave, aproximativ 50% dintre şcolari nereușind să rezolve adunări sau înmulţiri. Spre exemplu exemplu, la testul de la Limba Română, unii elevi nu au ştiut să răspundă dacă se spune corect ,,şterge” sau ,,şterce”, informează a1.ro.

O împărțire simplă a dat mari bătăi de cap elevilor. ,,Simona are 12 poze diferite şi prezintă colegilor săi câte 3 poze în fiecare zi. În câte zile reuşeşte să prezinte toate pozele?”

Ei bine, o elevă din București a oferit un răspuns halucinant, scriind că rezultatul corect al acestei împărțiri este… 3.