Cum a încercat un tânăr din Iași să furnizeze un „cui” unui prieten aflat într-un centru de carantină

Publicat: 14/04/2020 | 13:16

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași au deschis un dosar penal pe numele unui tânăr care, luni, 13 aprilie, a încercat să introducă droguri într-un centru de carantină. Acesta s-a prezentat cu un pachet pe care a vrut să îl dea unui prieten de la un centru de carantină din Iași, fără a se gândi că autoritățile vor verifica ce se află în interior. (VEZI ȘI: Ministerul Sănătății, previziuni pozitive! „Dacă vârful îmbolnăvirilor nu depășește dublul cazurilor de acum, sistemul medical va face față”)

„Cu ocazia verificărilor, în interiorul coletului a fost găsită o cutie cu cipsuri care, pe lângă produsul alimentar, conținea și o folie de aluminiu. S-a procedat la desfacerea foliei, constatându-se că, în interiorul acesteia, se afla o substanță de natură vegetală, existând suspiciunea de substanță cu efect psihoactiv. Deținătorului substanței i s-a întocmit proces-verbal de constatare pentru infracțiunea de operațiuni cu substanțe psihoactive, faptă prevăzută de Legea 194/2011 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare”, au precizat jandarmii ieșeni.

Doar ieri, jandarmii au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 156.100 lei.

Peste 23.000 de persoane în carantină

„De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.041 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 100 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile”, a anunțat, marți, Grupul de Comunicare Strategică.

Totodată, până acum, 332 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Ilfov, au decedat. (VEZI ȘI: Droguri într-un centru de carantină din Galați! Un bărbat a fost prins cu substanțe halucinogene în cameră. Ce explicații a dat)

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 246 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 241 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 23.645 de persoane. Alte 67.268 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 70.097 de teste, a mai informat, marți, Grupul de Comunicare Strategică.