Cum a fost prins bombardierul „Cireașă”, care amenința pe Facebook că trage cu pistolul după polițiști. „Nu vorbesc aiurea, dacă nu…”

Publicat: 03/06/2020 | 18:59

Un cunoscut „bombardier” tulcean a fost arestat, marți, de Tribunalul Tulcea pentru efectuare fără drept de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive şi nerespectarea regimului armelor şi al munițiilor. Același „bombardier” s-a filmat pe Facebook, într-un live, în timp ce îi amenința pe polițiști că trage cu pistolul după ei. CANCAN.RO vă prezintă imaginile uluitoare, precum și detaliile cazului.

„Cadoul care mi l-a luat mama, mama mi-a luat cadoul ăsta, dacă nu trag acuma și după polițist”, spune Alexandru Cireșescu, zis „Cireașă”, în live-ul de pe Facebook, în timp ce agită un pistol. (VEZI AICI: Cum s-au apărat „bombardierii” lui Spartacus în fața judecătorilor. „Obiectele aruncate asupra organelor de poliţie au fost de fapt…”)

Iar amenințările nu se opresc aici. În mijlocul unui potop de înjurături, se mai aud cuvintele interlopului: „Și nu vorbesc aiurea. Dacă nu trag după ei, să moară ficioru’ dacă vă mint. N-auziți, trag după ei…”.  

Vindea etnobotanice

„Cireașă” n-a mai apucat să își pună planul în aplicare, pentru că pe 1 iunie a fost reținut de procurorii  DIICOT, iar, o zi mai târziu, judecătorii au decis arestarea sa pentru 30 de zile. Povestea dosarului este însă uimitoare, implicând, la grămadă, arme de foc, vecini, cotețe de găini și substanțe interzise.

Polițiștii au intervenit după o sesizare a vecinilor lui
Polițiștii au intervenit după o sesizare a vecinilor lui „Cireașă”

„În cauză s-a stabilit că inculpatul a comercializat substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive («etnobotanice») către diverse persoane din municipiul Tulcea, preţul fiind stabilit în funcţie de cantitatea cumpărată (aproximativ 50 lei/0,1 grame).
Totodată, în perioada februarie – mai 2020, inculpatul a deţinut fără drept o armă neletală, de calibru 9 mm, din categoria celor supuse autorizării, achiziționată din sumele de bani provenite din traficul de substanțe interzise”, au transmis reprezentanții DIICOT.

Pistolul din cotețul găinilor, aruncat de mama lui „Cireașă” în curtea vecinilor, cu tot cu cartușe

Lucrurile s-au precipitat cu câteva zile în urmă, după ce „Cireașă” a ajuns la Poliție, în urma unui conflict cu fosta lui iubită.

„La data de 30.05.2020, în urma unui conflict izbucnit între inculpat și fosta sa concubină, acesta a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Tulcea. Văzând că inculpatul nu se mai întoarce la domiciliu şi ştiind că acesta deţine un pistol pe care îl ascunsese în cotețul găinilor, mama acestuia a luat din coteț o pungă în care se aflau respectivul pistol şi mai multe cartuşe şi a aruncat-o în curtea imobilului vecin, acestea fiind descoperite de către proprietara imobilului care a sesizat organele de poliţie prin intermediul Serviciului 112″, au precizat anchetatorii.

Polițiștii chemați de urgență au descoperit, potrivit datelor din dosar, că în respectiva pungă de hârtie se aflau un pistol de calibrul 9 mm, un fagure din plastic, negru, pentru cartuşe, ce conţinea un tub de cartuş percutat,13 tuburi de cartuşe calibru 9 mm dintre care 6 cu capsa nepercutată şi 7 cu capsa percutată, o perie pentru întreţinere armă, un imbus de culoare argintie și o extindere ţeavă cu filet.

„Cireașă” a amenințat că trage cu pistolul după polițiști

Ce au mai găsit anchetatorii la percheziție

„La data de 01.06.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Tulcea au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului Tulcea, în urma căreia au fost ridicate un tub cartuş metalic, nepercutat, de calibru 9 mm, și, în grădina locuinţei inculpatului, a fost descoperită îngropată o punguţă din material plastic transparent în care se afla un pachet dintr-o coală albă de hârtie ce conţinea fragmente vegetale de culoare verde-brună, despre care inculpatul a precizat că sunt etnobotanice pe care le-a achiziționat contra sumei de 500 de lei și care urmau a fi comercializate către consumatori de pe raza municipiului Tulcea, însă în urma analizei a rezultat faptul că în proba constituită din 4,9 grame fragmente vegetale nu s-au pus în evidenţă substanţe supuse controlului conform Legii nr. 143/2000 şi nici alte substanţe psihoactive”, au mai arătat anchetatorii. (VEZI AICI: „Spartacus”, leu în Rahova, mielușel în instanță! „A fost o glumă…”)

Trimis în arest

Chiar și așa, judecătorii au avut destule probe ca să îl trimită pe „Cireașă” după gratii.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului Cireşescu Alexandru-Ionel cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive în formă continuată prev. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal şi nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor prev. de art. 342 alin. 2 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu 02.06.2020 şi până la 01.07.2020, inclusiv”, se arată în decizia instanței. (NU RATA: Filmări rare cu „Escobar de România”, în decapotabilă, la Intercontinental. „Aici are o investiție de 1,8 mil. €”)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)