Cum a fost jefuită moștenitoarea unui milionar din Top 300 de bijuterii în valoare de peste 130.000 de euro

Publicat: 11/05/2021 | 16:08

Avem primele imagini cu unul dintre indivizii care au furat un seif plin cu bijuterii din casa fiicei unuia dintre cei mai bogați români din țară. Laurențiu Curt are 20 de ani și este cunoscut în București pentru consumul de droguri.

Sâmbătă noapte, Laurențiu Curt și prietenul lui Ionuț Ștefan Labeș au dat o mega-spargere în casa milionăresei Ramona Iulia Bărbuț, fiica regretatului Marcel Bărbuț, unul dintre milionarii României.

Cei doi tâlhari au fost prinși rapid de polițiști. Potrivit Gândul.ro, a doua zi după spargere cei doi băieți au fost identificați, pe rând, în locuințele lor din sectorul 1 al Capitalei. Principalul suspect este Laurențiu Curt. Potrivit surselor din anchetă, el ar fi fost cel care ar fi intrat pe geam, în timp ce „tovarășul” lui stătea de pază în afara casei ca să se asigure că proprietarii nu ajung acasă.

De asemenea, tot surse din anchetă spun că atât Laurențiu Curt, cât și amicul lui sunt consumatori de droguri și sunt cunoscuți pentru furturi mărunte. Aceasta ar fi fost lovitura vieții lor, de 130.000 de euro.

Potrivit Gândul.ro, infractorii au furat bani, bijuterii și ceasuri, care ar fi fost recuperate, ulterior, aproape în totalitate.

(CITEȘTE ȘI: Povestea menajerei care a orchestrat „jaful secolului” în Londra. Când a fost arestată, purta un colier de 30.000 de lire, furat de la Tamara Ecclestone)

Laurențiu Curt, principalul acuzat de jefuirea bunurilor în valoare de 130.000 de euro

Ramona Bărbuț a sunat la 112

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei au intrat în alertă, sâmbătă, după ce proprietara unui imobil din sectorul 6 a sunat la 112 și a anunțat că a fost jefuită de hoți. Aceștia i-ar intrat în locuință în jurul orei 03.00, când nu era nimeni acasă, prin forțarea unui geam de la bucătărie.

(NU RATA: O bătrână, în vârstă de 94 de ani, a sunat la Poliție spunând că a fost victima unui jaf. Ce au descoperit, de fapt, oamenii legii când au ajuns la fața locului)

Anchetatorii au ridicat toate urmele lăsate de spărgători și imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale imobilului dar și de către cele montate în zonă. În numai câteva ore, polițiștii au stabilit că principalii suspecți sunt doi tineri, în vârstă de 20 și respectiv 21 de ani, cunoscuți ca și consumatori de droguri. Primul a fost prins George Laurențiu Curt, în vârstă de 20 de ani, localizat la o adresă din sectorul 1. Tot acolo s-au găsit și bunurile femeii, care au fost recuperate, în mare parte. Ulterior, a fost prins și al doilea suspect, Ionuț Ștefan Labeș, de 21 de ani

Cei doi suspecți au fost prezentați instanței Judecătoriei Sectorului 6 care a decis arestarea acestora, pentru furt calificat și complicitate la furt calificat. (VEZI ȘI: Doliu uriaș într-o familie celebră din România: „Cu profund regret și adâncă durere, vă aduce la cunoștință moartea lui”)

Copiii lui Marcel Bărbuț, moștenire de 60 de milioane de lei fiecare

Marcel Bărbuț a murit la data de 9 februarie 2019. Milionarul a fost fondatorul companiei AdePlast, iar la momentul decesului deținea trei fabrici, în Roman, Oradea și Ploiești, unde producea vopsele, adezivi şi de polistiren.

Marcel Bărbuţ ocupa, în 2017, locul  102 în Top 300 cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 55 – 57 milioane de euro. Potrivit presei, acesta a avut cinci copii, care, după vânzarea companiei au încasat dividente în valoare de 60 de milioane de lei.