Cum a ajuns să arate Cezara Dafinescu, la 5 ani după moartea fostului soț, George Motoi. FOTO

Publicat: 06/03/2020 | 14:32

Cezara Dafinescu este una dintre cele mai mari actriţe ale României. Ajunsă la 71 de ani, ea continuă să apară în spectacole şi se menţine într-o formă de invidiat.

Cezara Dafinescu şi George Motoi, o poveste de iubire de 23 de ani

Cezara Dafinescu a avut o relaţie lungă cu actorul George Motoi. Cei doi au format un cuplu vreme de 23 de ani, iar din iubirea lor s-a născut o fată, pe nume Raluca. Povestea lor de dragoste s-a destrămat oarecum neaşteptat, iar după ce au divorţat, cei doi şi-au refăcut vieţile alături de alte persoane.

Actrţia avea să se mărite cu Gelu Fronea, iar actorul avea să o ia de nevastă pe Giliola Brăileanu. Din păcate, atât Fronea cât şi Brăileanu aveau să se stingă din viaţă tragic şi devreme.

Pe 4 martie 2015, la vârsta de 79 de ani, George Motoi înceta din viaţă. La scurt timp de la decesul acestuia, Cezara Dafinescu posta un mesaj emoţionant în memoria fostului soţ. Ea spunea că, într-o vreme, George a fost alesul inimii ei, dar sentimentele se mai schimbă odată cu trecerea anilor. Chiar şi aşa, actriţa mărturisea că nu poate să îl renege, pentru că ar însemna să se renege pe sine şi i-a cerut iertare pentru cele petrecute de-a lungul vremii.

Dar, aşa cum se spune, timpul vindecă rănile, iar la 5 ani de la dispariţia fostului soţ, Cezara Dafinescu străluceşte pe scenă. Recent, actriţa a jucat, la Cugir, în spectacolul ”Jumătatea mea, bărbatul”, iar la finalul reprezentanţiei s-a fotografiat alături de admiratori. Din imaginile postate, se observă că marea actriţă arată foarte bine şi este într-o formă excelentă.

Petiţie online pentru Cezara Dafinescu

Deşi este unul dintre numele mari ale teatrului românesc, Cezara Dafinescu nu se află pe lista artiștilor care primesc din partea statului român indemnizația lunară de 2700 de lei. Acest lucru a determinat-o pe fiica sa să realizeze o petiţie online în care cere ca mama sa să primească premiul Uniter si indemnizatie de merit.

„Este vorba despre ACTRITA CEZARA DAFINESCU – o vedetă, în adevăratul sens al cuvântului, o VEDETĂ a conţinutului, nu doar a ambalajului… Cred că ar trebui să ne preţuim valorile cât încă mai sunt în viaţă, pentru că, după moartea lor nu mai rămâne decât ceea ce ele au creat cu valoarea lor! Mulţumesc actriţei Cezara Dafinescu pentru toate emoţiile adevărate pe care le-am trăit, urmărind-o şi aplaudând-o”, şi-a justificat fiica sa demersul. La momentul redactării acestui articol, petiţia adunase peste 110 semnături.