Cui rămâne toată avea lui Ion Iliescu? Fostul președinte nu are niciun copil, însă există un moștenitor

Publicat: 19/06/2020 | 13:11

În vârstă de 90 de ani, Ion Iliescu și-a luat toate măsurile de precauție și și-a semnat testamentul. Fostul președinte nu a avut niciodată copii cu soția sa, deși îi leagăo căsnicie de aproape 70 de ani, însă cei doi au un moștenitor sigur în acte.

Ion Iliescu a conduc România imediat după instaurarea democrației, din anul 1990, până în 2004. A fost unul dintre memorabilia președinți ai țării, destul de controversat, fiind blamat de unii și apreciat de alții.

După o carieră de zeci de ani în politică, ajuns la vârsta de 90 de ani, Ion Iliescu și-a programat testamentul, numindu-l moștenitor unic garantat pe Mihai Bujor Sion, consul al României în Manila, Filipine. Bărbatul are 54 de ani acum și a fost crescut de mic de familia Iliescu. Acesta a fost orfan de părinți, familia lui a murit după ce avionul în care călătoreau s-a prăbușit în munți. Pe atunci, Mihai avea o vârstă destul de fragedă, iar președintele Iliescu l-a crescut precum un părinte.

CITEȘTE ȘI: Șerban Huidu, despre scandalul cu asistenta de la Acces Direct: „A făcut ceea ce face o femeie normală. Nu a tăcut. Să vă fie rușine că acceptați violența!”

Mihai Bujor Sion era un copil atunci când a rămas orfan. Tatăl lui, activist al Partidului Comunist Român, a murit într-un accident aviatic în anii ’70, alături de soția lui, mama lui Bujor Sion. “După moartea tovarăşului său de la PCR, deşi nu l-a înfiat cu acte, Ion Iliescu i-a fost tutore şi mentor tânărului Sion, rămas orfan – de fapt – de ambii părinţi, în avionul prăbuşit între Sibiu şi Caransebeş murind şi mama lui”, scria la vremea respectivă conform cancan.ro.

Din acel moment, cel ce avea să fie unul dintre cei mai importanți oameni din peisajul politic post decembrist, devine ”Copilul secret” al lui Ion Iliescu.

„Ion Iliescu i-a călăuzit paşii lui Mihai Bujor Sion şi în cariera profesională. Dupa instalarea ca preşedinte al României, Ion Iliescu l-a luat la Palatul Cotroceni pe «fiul» său adoptiv, numindu-l la început în funcţia de şef al Cancelariei Prezidenţiale şi ulterior în cea de consilier prezidenţial pe probleme economice”, conform Cotidianul.

CITEȘTE ȘI: Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, dat în urmărire națională. A fost condamnat la 3 ani și 10 luni cu executare

După mai multe poziții importante pe lângă președintele României, Bujor Sion pornește cu pași hotărâți într-o carieră de diplomat. Așadar, intrarea în Ministerul de Externe îl „așază” pe Sion pe posturi interesante: consul în Thailanda, Dubai și Los Angeles.

Anul 2017 îl găsea pe Sion în poziția de șef de misiune la Ambasada României în Filipine. Declarația de avere din acel moment arăta că „fiul vitreg” al lui Ion Iliescu deținea un teren de 3,6 hectare la Snagov, cumparat în 2004, și un BMW, achiziționat în 2011.

În plus, Sion avea un cont în care se aflau 1,4 milioane de lei, aproximativ 300.000 de euro. Ministerul de Externe îl plătea atunci cu 46.892 de dolari pe an (3.907 dolari pe lună) și îi asigura și o indemnizație anuală de 10.416 lei.

Mihai Bujor Sion a fost căsătorit timp de 20 de ani cu actrița Ioana Marinescu, mama Mariei Marinescu, de care a divorțat în 2015, pentru a se căsători cu iubita cu 30 de ani mai tânără, fotomodelul Laura Iordache.

Consulul are o relație excepțională cu Ion Iliescu și soția sa, cărora le spune “mamă” și “tată”. Conform testamentului lăsat de fostul președinte, Mihai Bujor Sion va moșteni un apartament de 156 mp, 15 tablouri extrem de scumpe, bijuterii de câteva zeci de mii de euro, precum și câteva terenuri.

CITEȘTE ȘI: Andreea Bălan, reacţie incredibilă după ce Marcel Pavel s-a infectat cu noul coronavirus: „Eu nu m-am gândit că sunt pozitivă”

Laura Iordache avea 24 de ani când l-a cunoscut pe fiul adoptiv al lui Iliescu. Laura Maria Iordache, care s-a făcut remarcată în show-ul ”Next Top Model”.

În lumea mondenă a intrat alături de sora ei cu care a concurat în emisiune, Cristina Alexandra. Când a fost întrebată, după ediţia Next Top Model la care a participat, cum arată pentru ea bărbatul cu care ar vrea să îşi petreacă toată viaţa, Laura a răspuns: „Brunet, înalt, ochii verzi, inteligent, cu vocea lui Aurelian Andreescu – evident, ceva departe de realitate pentru că, în realitate, tot ce îmi doresc este un bărbat puternic“.