Cui rămân copiii criminalului din Chitila. Magistrații au hotărât că…

Publicat: 04/03/2020 | 23:13

La începutul lunii februarie, localitatea Chitila a fost zguduită de o crimă îngrozitoare. Un bărbat și-a înjunghiat soția, apoi a încercat să se sinucidă. A fost salvat de oamenii legii, apoi arestat. În același timp, un alt proces a intrat pe rol: mama criminalului a cerut tutela celor doi copii rămași orfani! CANCAN.RO, SITE-UL NUMĂRUL 1 DIN ROMÂNIA, a aflat decizia magistraților în ceea ce privește soarta celor doi micuți.

Mama criminalului din Chitila a vrut să obțină tutela copiilor și să îl decadă din drepturile părintești pe tatăl acestora. Argumentându-și cererea, mama ucigașului a susținut că fiul ei reprezintă un pericol pentru cei doi minori. (CITEȘTE ȘI: Mărturii de ultimă oră despre criminalul din Chitila)

Bunica paternă a încercat să obțină tutela

Însă bunica paternă a mers și mai departe, afirmând că bunica maternă este… consumatoare de alcool și nu este în măsură să aibă grijă de cei doi copii. Mai mult, femeia a mărturisit că bunica maternă locuiește împreună cu copiii în aceeași locuință unde a fost ucisă mama acestora – aceștia dormind chiar în camera unde s-a petrecut crima -, ceea ce îi poate afecta, psihic, pe termen lung, potrivit actelor de la dosar.

”După ce acești îngerași și-au pierdut mama, ar fi o nouă lovitură pentru ei dacă ar fi luați de lângă bunica maternă, care i-a crescut până acum”, avea să spună în timpul procesului cunoscuta avocată Luminița Nuță, care a apărat-o pe mama Irinei.

La proces a fost prezent și criminalul, iar CANCAN.RO, SITE-UL NUMĂRUL 1 DIN ROMÂNIA, a avut primele imagini cu el la Judecătorie. Acolo, ucigașul a adus acuzații uluitoare, îndreptate chiar asupra femeii care-i crește acum copiii. În fața instanței, criminalul a spus: ”Singura vinovată de crimă este mama Irinei. N-o omoram, dacă mă lăsa să văd copiii!”.

În ciuda cererii făcute de mama criminalului din Chitila, conform unor surse judiciare, bunica maternă a avut câștig de cauză. Magistrații au decis ca cei doi minori de 3, respectiv 5 ani, să rămână în grija mamei Irinei. (VEZI ȘI: Ultimele mesaje ale criminalului din Chitila care și-a ucis soția prevesteau tragedia)

Filmul tragediei de la Chitila

Pe fondul unui scandal conjugal, un bărbat și-a înjunghiat soția de 32 de ani, la începutul lunii februarie, a părăsit domiciliul femeii, fiindcă soții nu locuiau împreună – în urma unui ordin de protecție – a ajuns la locuința lui și a încercat să se sinucidă.

După ce o femeie a sunat la 112 și a anunțat crima, polițiștii din Chitila și cadre ale Serviciului de Investigații Criminale s-au deplasat la fața locului, descoperind în imobilul respectiv o femeie care nu prezenta semne vitale și al cărei deces a fost constatat de către medici. Bărbatul a fost salvat de la tentativa de a-și lua viața și reținut. Apoi, s-a dispus arestarea lui. (NU RATA: Șefii din Poliția Chitila, cercetați penal după moartea Irinei)

Scandaluri mai vechi

Crima din Chitila nu s-a petrecut doar pe fondul unui scandal conjugal de moment. Povestea tensionată dintre cei doi soți dura de ceva timp. Femeia reușise chiar să obțină ordin de protecție. Se prezentase în fața judecătorilor și ceruse să fie protejată de agresiunile repetate.

În luna decembrie a anului trecut, femeia de 32 de ani a specificat că bărbatul său „are probleme psihice, depresii mari” și, pentru ca totul să fie și mai grav, „consumă etnobotanice”. Existaseră astfel de probleme și în trecut, numai că au încercat amândoi să își mai ofere o șansă. (VEZI ȘI: Ultimul mesaj al Irinei Andrei, înainte să fie ucisă de soțul ei în fața celor doi copii)

Alcoolul și gelozia, factori decisivi

Înainte de a obține ordinul de protecție, femeia a declarat că, un timp, soțul a dat senzația că s-a îndreptat. Certurile conjugale aveau însă să reînceapă. Bărbatul a devenit gelos și a început să o agreseze psihic pentru tot felul de ”nimicuri”. Alcoolul a fost un factor agravant în tot acest scenariu care a dus, până la urmă, la crimă.

Bărbatul și-a lovit soția, în repetate rânduri, aceasta prezentându-se în instanță cu urme de lovituri primite în zona feței. Ea a precizat, de altfel, că nu mai locuia împreună cu soțul, iar mama ei a fost prezentă pentru a-i confirma declarațiile. Totodată, femeia a mai spus că se simte permanent amenințată de soțul ei, acesta având o ”atitudine intimidantă” nu numai față ea, ci și față de cei doi copii.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)