Cu ce femeie celebră s-a iubit Nicolae Ceaușescu. Fostul lider comunist a avut o amantă pe care o idolatriza

Publicat: 17/12/2020 | 13:53

Viața lui Nicolae Ceaușescu a fost mereu unul dintre cele mai controversate subiecte cu putință. Despre Elena Ceaușescu s-a spus că nu ar fi fost deloc ușă de biserică, dar se pare că nici fostul lider comunist nu a stat mai bine la capitolul infidelitate.

Au apărut de-a lungul timpului numeroase informații cu privire la faptul că Nicolae Ceaușescu a avut o viață intimă extrem de complexă. Fostul lider comunist ar fi avut o amantă celebră, pe care o idolatriza.

Presupusa amantă era nimeni alta decât Matilda Pascal Cojocărița, cea despre care dictatorul ar fi spus că este „comoară națională cu voce de privighetoare”.

”Ceaușescu spunea mereu despre Matilda că este o „comoară națională cu voce de privighetoare” și că trebuie ajutată. De față cu Elena nu făcea nici un fel de comentariu, pentru că era foarte geloasă. De fapt, soția dictatorului știa că Ceaușescu o simpatiza pe artista. De aceea nu a fost de acord că Matilda să fie prezența la vreo petrecere de-a lor. Știu că la un moment dat, Ceaușescu s-a întâlnit cu Matilda la postul național și i-a sărutat mâna. Elena a făcut crize de gelozie zile întregi. Începuse să simtă ură pentru Cojocărița”, a declarat un apropiat al Matildei Pascal Cojocăriţa în urmă cu mai multă vreme.

Elena Ceaușescu ar fi avut 5 amanți

Nici Elena Ceaușescu nu ar fi fost ușă de biserică. Aceasta ar fi avut 5 amanți, printre care s-a numărat și fizicianul Ioan Ursu, care era coordonator al programului nuclear al României, membru PCR şi ministru în guvernele comuniste.

Nicolae Stan susţinea că Elena făcea totul pe faţă: ”La un moment dat în timpul vizitei lui De Gaulle, la Craiova, cred că prin 1968, A ajutat-o să se urce în elicopter şi nu numai că i-a pus mâna pe fund, dar parcă a şi pipăit-o puţin. Eu am încremenit, pentru că totul s-a întâmplat sub ochii mei şi l-am întrebat cum de îşi permite aşa ceva. El mi-a răspuns ceva vulgar, ca între bărbaţi, în sensul că nu numai cu mâna ar fi atins-o în zona respectivă”, mărturisea el într-un interviu.