Croația, lovită de un cutremur puternic. Seismul cu magnitudinea de peste 6 s-a simțit și în Italia

Publicat: 29/12/2020 | 15:14

 

În jurul orei 12:20, un cutremur puternic cu o magnitudine de 6,4 a lovit Croația. Epicentrul cutremurului a fost localizat în Petrinja, dar a fost resimțit în toată Croația.  Potrivit Serviciului Seismologic al Republicii Croația se așteaptă pagube materiale mari. 

Magnitudinea seismului care a lovit în această zi Croația a fost de 6,4. Cutremurul a avut loc la doar 46 de kilometrii de Zagreb. Localnicii sunt îngroziți de ceea ce au trăit și spun că și-au văzut locuințele cum se mișcau.

„Am reușit să scoatem un copil afară, era în mașină, totul s-a prăbușit. Proprietarul este înăuntru, dar nu răspunde. „, a declarat un tânăr pentru N1. 

Mai mult decât atât, cutremurul care a lovit Croația astăzi la ora 12.20 s-a simțit și în Italia, de la Bolzano la Friuli, de la Veneto la Abruzzo.

CITEȘTE ȘI: ” CRIMĂ ODIOASĂ ÎN CĂLĂRAȘI. O TÂNĂRĂ A FOST OMORÂTĂ CHIAR DE IUBITUL EI

Cutremur cu magnitudine de 5,2 în apropiere de Zagreb, cu o zi în urmă

Ieri în jurul orei 6:28 în apropiere de Zagreb s-a produs un cutremur cu o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Din fericire, nu au fost raportate victime, iar pagubele au fost limitate, în ciuda violenței cutremurului. S-au prăbușit însă elemente din fațadele unor clădiri mai vechi. Oamenii au ieșit speriați pe stradă și s-au temut să se întoarcă în clădirile deteriorate. Cutremurul a  fost urmat de două replici lângă oraşul Petrinja, în cantonul Sisak-Moslavina, în jurul orei 07:50, una măsurând 4,7, cealaltă 4,1 pe scara Richter.

VEZI ȘI: ” ELENA UDREA, PRIMA REACȚIE DUPĂ MOARTEA JURNALISTULUI LIVIU IANCU: „ERA UN POVESTITOR INEGALABIL”