Croația își numără victimele în urma cutremurului. Sunt cel puțin 7 persoane decedate. Alte două seisme au avut loc astăzi

Publicat: 30/12/2020 | 09:32

 

Numărul victimelor care și-au pierdut viața în cutremurul produs marți, la ora 12.20 în Croația a ajuns la cel puțin șapte persoane, potrivit euronews. Veștile nu sunt deloc bune, în această dimineață Croația a mai fost lovită de alte două seisme. Primul cu magnitudinea de 4,7 iar al doilea cu 4,8 pe scara Richter.

În urma cutremurului care a avut loc marți, cel puțin șapte persoane și-au pierdut viața iar mai multe persoane au fost rănite. Croația a fost puternic afectată de cutremurul cu magnitudinea de 6,4 înregistrat ieri. Sunt imagini dezolante care arată casele oamenilor distruse, clădirile istorice dărmate și salvatorii care-i caută pe cei prinși sub dărâmături. Pagube semnificative au fost înregistrate și în orașul istoric Petrinja, iar centrala nucleară Krko din Slovenia a fost oprită din precauție, anunță un purtător de cuvânt.

CITEȘTE ȘI: ” CROAȚIA, LOVITĂ DE UN CUTREMUR PUTERNIC. SEISMUL CU MAGNITUDINEA DE PESTE 6 S-A SIMȚIT ȘI ÎN ITALIA

Alte două seisme au avut loc astăzi

Astăzi, în jurul orei 6:15 a.m a avut loc un alt cutremur cu o magnitudine de 4,7, iar la ceva timp a fost înregistrat cel de-al doilea seism cu o magnitudine de 4,8 pe scara Richter. Autoritățile sunt în alertă și susțin că e foarte probabil ca pământul să continue să se zdruncine mult timp de acum înainte.

Cutremurul de marţi a fost devastator şi va fi cu siguranţă urmat de o lungă serie de seisme, incluzând, cu siguranţă, şi unele puternice”,  directoarea Agenţiei de Seismologie, Ines Ivancic, pentru postul de radio din Croaţia, notează Agerpres.

Mai mult decât atât, autoritățile atrag atenția asupra următorului aspect, în urma cutremurelor înregistrate vor fi afectate clădirile din petrinja și Sisak. Mai ales că, pământul tremură aproape la fiecare minut și include cel puțin 25-30 de seisme cu magnitudine de peste 3 pe scara Richter.

VEZI ȘI: ” STATUL ROMÂN, PREGĂTIT SĂ ACORDE SPRIJIN AUTORITĂŢILOR DIN CROAŢIA. MESAJUL TRANSMIS DE KLAUS IOHANNIS