Criza coronavirusului în România. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 30

Publicat: 11/03/2020 | 09:50

Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineață, fiind vorba despre pacientul cu nr. 30 la nivel național.

Din primele informații, este vorba de o femeie – în vârstă de 43 ani – contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Pacientul cu nr. 30 este chiar medic al Spitalului Gerota.

Astăzi va avea loc o întrunire a Comitetului pentru Situații de Urgență, în urma căreia vor fi anunțate noi măsuri suplimentare pentru a împiedica răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus. „Mâine (n.red. – miercuri ) vom veni cu măsuri în plus. Nu le pot spune. Trebuie să ne întâlnim miercuri, în Comitet pentru Situații de Urgență și vom stabili. (…) Se poate ajunge temporar la limitarea adunărilor publice”, a spus Raed Arafat la Antena 3”Este posibil să se ajungă la o rată de infectare foarte mare. Încă suntem pe preventiv, dar la un moment ar putea să se schimbe şi să fie treabă de management al situaţiei dacă virusul se transmite în comunitate”, a mai spus Arafat, menționând că estimările mondiale vorbesc despre 30 – 70%.