Cristina, medic din Suceava, mesaj tranșant pentru autorități, după modificarea acordului cu BOR: „Să nu vă plângeți”

Publicat: 16/04/2020 | 10:40

În plină pandemie de COVID-19, Cristina Hrustovici, medic primar în chirurgie pediatrică din Suceava a transmis un mesaj tranșant autorităților, imediat după înnoirea acordului MAI cu BOR. Cadrul medical susține că autoritățile nu trebuiau să cedeze la insistențele BOR și sub nicio formă nu este bine că măsurile s-au relaxat. 

Cristina Hrustovici este medic primar în chirurgie pediatrică în Suceava și a avut un mesaj tranșant pentru autorități, în contextul în care au cedat insistențelor BOR și au modificat acordul.

VOLUNTAR. Gigi Becali va împărți LUMINĂ în noaptea de Înviere: „Merg eu cu un preot, cu mașina”

Cadrul medical este de părere că aceste măsuri vor duce la creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus, iar pe pagina ei de Facebook, Cristina Hrustovici și-a spus punctul de vedere, menționând faptul că în noaptea de Înviere va aprinde o lumânare în spital.

”Acum o săptămână, de Paștele catolic, s-a putut. În Grecia se poate. În închisorile comuniste, unde zăcea elita unei țări, în lagăre de muncă, s-a putut. Acum, într-un oraș aflat în carantină (…) ne-am hotărât brusc că putem, în diverse forme bizare, să participăm la Slujba de Înviere. Nu cred că este vorba decât de calcul politic aici. Suntem foarte fermi când este vorba să carantinăm medici, dar cedăm în fața insistențelor BOR.

Săptămâna viitoare, când va avea loc o explozie a cazurilor de îmbolnăvire și, inevitabil, a deceselor, și bolnavii nu vor avea unde să stea și nici cine să-i îngrijească nu va mai avea, să nu plângeți și să nu vă plângeți. Vă spune asta un om care, în noaptea de Înviere va fi în spital, cu o candelă aprinsă și, dacă pacienții mi-o vor permite, cu o carte de rugăciuni în mână. Și îmbrăcată ca-n poze. Și sunt o favorizată a sorții, asistentele, infirmierele, colegii mei din ATI și UPU nu vor avea șansa asta. Dacă aș fi fost acasă, aș fi ieșit la geam cu o lumânare și aș fi cântat HRISTOSA ÎNVIAT de la fereastră. La spital nu pot, fereastra camerei de gardă dă spre morgă” a scris Cristina Hrustovici, pe contul ei de Facebook.