Cristi a fost exmatriculat chiar în timpul pandemiei de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Ce a făcut studentul întrece orice imaginație

Publicat: 08/06/2020 | 18:07

Cristi-Mădălin Cerbu a fost exmatriculat de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași după ce a postat în mediul online un videoclip în care l-a amenințat cu moartea pe unul dintre profesori, Abel-Albert Policiuc.

Cristi-Mădălin Cerbu s-a considerat ”nedreptățit” de profesorul respectiv, spunând în timpul fimulețului că ”îți tai capul, cu acest cuțit de cinci kile…, în m… m…! Ai grijă cum te uiți pe temele alea! Știi cum îți taie capul acest obiect?!” Acest incident s-a soldat cu exmatricularea studentului și, bineînțeles, există două puncte de vedere diametral opuse. Pe de o parte, studentul afirmă că trece prin cel mai greu moment din viața lui și că și-a prezentat scuzele, fiind vorba despre o greșeală, un ”pamflet”.

„Sunt doborât! Vă dați seama în ce stare sunt eu?!… Este cel mai greu moment din viața mea! Mă gândesc la multe, dar încă nu-mi pot reveni… Am vorbit și cu profesorul meu! El m-a înțeles și nu vrea examatricularea mea. Am prezentat scuzele și regretul meu deplin. Le-am prezentat scuzele mele celor de la Facultatea de Informatică, dar și celor de la Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iași. E nedreptă exmatricularea mea! A fost un gest greșit, un pamflet…”, a mărturisit Cristi-Mădălin Cerbu, student la Facultatea de Informatică, potrivit bzi.ro. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. 125 DE CAZURI NOI! BILANȚUL INFECTĂRILOR A AJUNS LA 20.604)

Exmatricularea lui Cristi și părerea președintelui Colegiului Psihologilor din România: ”Are impresia că totul îi poate fi permis, dar…”

Gestul la care a recurs Cristi-Mădălin Cerbu a fost analizat și de președintelui Colegiului Psihologilor din România, Ion Dafinoiu.

Acesta consideră că studentul a greșit flagrant, iar atitudinea sa teribilistă are ca punct de plecare ”o frustrare acumulată”, numai că o sancțiune extremă nu va face altceva decât să îi alimenteze, în viitor, această frustrare. Ion Dafinoiu mai spune că, în acest caz, ar fi nevoie de consiliere de specialitate, iar autoizolarea impusă de criza medicală a coronavirusului nu justifică, totuși, reacția sa.

„Ceea ce a făcut acest student are la bază o frustrare acumulată. Foarte probabil, nefiind învățat să fie tolerant, are impresia că totul îi poate fi permis și că el nu merita o anumită notă, în timp ce colegi de-ai lui, poate mai puțin pregătiți, în opinia sa, au luat note mai bune. (…) Aici pot fi găsite explicații pentru faptul că s-a filmat și a făcut această amenințare cu moartea. E necesar ca el să meargă la consiliere de specialitate, pentru a fi ajutat. Repet, el nu a fost învățat cu toleranța. Acum, o sancțiune drastică nu cred că îl va ajuta. Dimpotrivă, studentul Cristi-Mădălin Cerbu va acumula și mai multă frustrare, nemulțumire și poate recurge și la alte gesturi legate de nemulțumirile sale. Autoizolarea din săptămânile de pandemie COVID-19 nu justifică reacția sa. Totuși, nu e corect să fie o sancțiune care să fie la extremă”, a declarat prof. univ. dr. Ion Dafinoiu, potrivit sursei citate mai sus. (VEZI ȘI AICI: RELAXAREA NE COSTĂ! A CRESCUT NUMĂRUL DE DECESE ÎN ROMÂNIA DIN CAUZA NOULUI CORONAVIRUS. BILANȚUL A AJUNS LA 1.339 DE MORȚI)