Crimă sau sinucidere? Ce i-au găsit anchetatorii în buzunar studentei moarte lângă pârtia de schi din Iași

Publicat: 10/01/2021 | 12:13

Noi date despre moartea suspect a tinerei student din Iași. Fata a fost găsită strangulate în pădurea Țicău, lângă pârtia de schi din Iași.

Conform anchetatorilor, studenta de la UMF Iași avea în buzunar un bon fiscal, pe care erau trecute cele cinci coliere, cumpărate, se pare, de la magazinul de bricolaj Dedeman.

Acest amănunt ar susține faptul că a fost vorba de o sinucidere, iar anchetatorii au venit și cu explicațiile. Părinții fetei așteaptă, însă, să primească imaginile de  pe camerele de supraveghere din zonă, pentru a vedea dacă a mers singură în acea pădure.

„Pe data de 8 ianuarie 2021, în jurul orei 15:30, a fost identificat cadavrul unei tinere în vârstă de 23 de ani într-o lizieră de arbuşti din zona Sărărie, a municipiului Iaşi. Descoperirea a fost făcută de o colegă a tinerei, căreia victima îi spusese că se va deplasa în acea zonă”, a declarat sâmbătă, 9 ianuarie 2021, Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Prima concluzie a anchetatorilor: sinucidere

Conform acesteia, s-a aflat cu exactitate şi cauza decesului tinerei studente de 23 de ani. „În urma efectuării necropsiei, medicii legişti au concluzionat că moartea s-a datorat comprimării formaţiunilor vasculo-nervoase ale gâtului, cu un laţ traumatic format din colierele din material plastic identificate la gâtul victimei (este vorba despre 5 coliere)”, a adăugat Mihaela Apostol, potrivit Bzi.ro.

Andreea avea 23 de ani și era cunoscută de apropiați ca fiind o fata veselă și liniștită. Ea și-a anunțat colegii de camera din cămin că merge să fumeze o țigară pe pârtia de schi. Văzând că aceasta nu se mai întoarce, ei au pornit în căutarea ei. Prietenii au găsit-o spânzurată în pădure.