Crimă rezolvată cu ajutorul gadgeturilor. Cum a fost desconspirat asasinul de către anchetatori

Publicat: 20/06/2021 | 14:21

Caroline Crouch, o tânără de doar 20 de ani de origine britanică a fost omorâtă de soțul ei grec, iar crima a fost rezolvată de cu ajutorul gadgeturilor folosite atât de victimă, cât și de criminal.

Babis Anagnostopoulos, soțul de 33 de ani al Carolinei, s-au certat foarte tare, dar conflictul a degenerat, ducând până la urmă la crimă. Apoi, criminalul le-a spus anchetatorilor că au fost prădați, iar din jaf a rezultat moartea soției și a câinelui familiei, care s-a petrecut în fața fetiței lor, în vârstă de 11 luni.

Citește și: Crimă urmată de sinucidere în Capitală. O tânără de 23 de ani, ucisă de concubin în fața copilului și a mamei sale

În urma mai multor anchete, anchetatorii au demostrat că Babis a mințit cu tot ce a povestit. Totul s-a aflat după gadgeturile celor doi au fost luate la puricat, demonstrând vinovăția grecului.

După ce i-au fost puse în față toate dovezile, bărbatul nu a mai avut de ales și și-a recunoscut fapta, fiind arestat chiar în timpul înmormântării lui Caroline.

Cum s-a desfășurat ancheta

În timpul anchetei, polițiștii și-au dat seama că Babis nu fusese imobilizat deloc „în timpul jafului” care nici măcar nu a existat. Una dintre aplicațiile folosite de bărbat înregistrat pașii criminalului din seara crimei.

El a declarat că că și-a pierdut cunoștința din cauză că gâtul îi fusese strâns cu bandă adezivă, însă dispozitivul a arătat că acesta făcuse mișcare în tot acel timp.

În timpul crimei, ceasul smart purtat de victimă în momentul uciderii sale. Dispozitivul măsura inclusiv bătăile inimii persoanei care îl purta, iar în momentul în care Caroline a respirat pentru ultima dată a oprit înregistrarea, cu mult înainte de „jaf”.

Ce au aflat din expertiza telefoanelor

Expertiza telefoanelor a relevat faptul că victima era amenințată și cosntrânsă de soțul său, din cauză că acesta era foarte gelos și impulsiv, nelăsându-și partenera să se vadă cu prietenele sale.Tânăra mămică îi spusese cu doar câteva ore înainte de crimă că vrea să își părăsească soțul.

După mai multe ore de interogatoriu, Babis, de profesie pilot de elicopter, a recunoscut că în ziua crimei se certase cu soția lui, aceasta încercând să îl dea afară din casă, ba chiar l-ar fi și lovit.

Sub impulsul nervilor, bărbatul a strâns-o atât de tare de gât încât a lăsat-o fără suflare. Iar ca să își acopere urmele, ar fi ucis chiar și câinele familiei, punându-și fiica lângă mama ei pentru a sprijini declarațiile sale, scrie Spynews.ro. 

Nu rata: Sfârșit cutremurător pentru o româncă! A fost ucisă de către contabila ei. Crima a avut loc în Serbia