Creștere de cazuri COVID-19 în Europa! Ce spune OMS

Publicat: 04/03/2021 | 19:57

Este vorba despre valul al treilea al pandemiei de coronavirus? Cert este că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a înregistrat o creștere a persoanelor care s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Asta după ce o perioadă de declin de aproximativ șase săptămâni. „Constatăm o recrudescenţă în Europa Centrală şi de Est. Noile cazuri cresc, de asemenea, în mai multe ţări din Europa de Vest, unde ratele erau deja ridicate”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit digi24.ro. (CITEȘTE ȘI: UN BĂRBAT DIN ARGEȘ, ÎN VÂRSTĂ DE 45 DE ANI, A MURIT LA O ZI DUPĂ CE S-A VACCINAT ANTI-COVID. S-A DESCHIS O ANCHETĂ)

Creștere de cazuri COVID-19 în Europa! Ce spune OMS

Săptămâna trecută, noile cazuri de COVID-19 în Europa au crescut cu 9%, până la puţin peste un milion, potrivit biroului regional al OMS, citat de Agerpres. „Acest lucru pune capăt unei scăderi promiţătoare observate timp de şase săptămâni a noilor cazuri, mai mult de jumătate din regiunea noastră înregistrând un număr din ce în ce mai mare de noi infectări”, a mai spus Hans Kluge. (NU RATA: DIN 15 MARTIE SE SCHIMBĂ MODALITATEA DE PROGRAMARE PENTRU VACCINAREA ÎMPOTRIVA COVID-19. CUM TREBUIE SĂ PROCEDEZE CEI INTERESAȚI)

Oficialul OMS a estimat că europenii trebuie să „revină la elementele de bază” pentru a lupta împotriva coronavirusului şi a variantelor sale, folosind instrumentele în vigoare şi accelerând vaccinarea. „Trebuie să ne extindem portofoliul de vaccinuri”, a insistat el.

Din cele 53 de ţări din regiunea europeană a OMS, 45 şi-au început campania de vaccinare. Iar conform datelor oficiale compilate de AFP, în Uniunea Europeană, 2,6% din populaţie a primit două doze din unul dintre vaccinurile împotriva COVID-19 şi 5,4% au primit cel puţin o doză.