Crește numărul cazurilor de violență domestică în perioada de izolare. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Publicat: 01/04/2020 | 19:33

Crește numărul cazurilor de violență domestică în perioada de izolare. Gabriela Firea a anunțat că a fost deschis, miercuri, cel mai mare centru pentru victimele din București.

Centrul pentru victimele violenței domestice, amenajat de Primăria Capitalei, prin Direcția de Asistență Socială, are 32 de garsoniere și 4 apartamente cu două camere, cu o capacitate de 100 de locuri. (CITEȘTE ȘI: ZECI DE DÂMBOVIȚENI AU ÎNGENUNCHEAT ȘI S-AU RUGAT ÎN PLINĂ STRADĂ SĂ SCAPE DE CORONAVIRUS, DAR S-AU PRICOPSIT CU AMENZI USTURĂTOARE. VIDEO)

”În această perioadă dificilă pentru noi toți, pentru a fi în siguranță, este necesar ca toata lumea să rămână în casă, însă, din nefericire, sunt persoane care NU sunt în siguranță în propriul cămin, se simt izolate, speriate și lipsite de apărare. Este vorba despre femeile victime ale violenței domestice! Conform statisticilor, în perioada de izolare și distanțare socială crește numărul victimelor violenței domestice, de aceea noi ne-am pregătit să oferim adăpost acestor persoane”, a spus Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

În prezent, în centru sunt cazate opt mame și 14 copii. Centrul oferă găzduire pe o perioadă de până la un an, cu posibilitatea de prelungire, hrană, asistență juridică, asistență psihologică și socială, dar și locuri de muncă.