Credința a fost mai puternică decât frica de coronavirus! Cum au fost surprinși la slujba de Înviere credincioșii din Rusia

Publicat: 19/04/2020 | 21:07

În noapte de Înviere mai mulți credincioși din Rusia au ignorat măsurile de izolare și au luat parte la slujbă.

Pe întreg teritoriul Rusiei oamenii au decis să ignore avertizările și pericolul provocat de virusul COVID-19 și au ieșit din case pentru a lua parte la slujba de Înviere. Potrivit Daily Mail, în mai multe orașe din țară lucrurile s-au desfășurat în mod normal, ca în anii trecuți. Credincioșii au mers la biserică și s-au bucurat nestingheriți de spiritul sărbătorii.

În vestul Siberiei, la Krasnoyarsk, zeci de persoane s-au adunat pe treptele catedralei, apoi au luat parte la o procesiune fără a ține cont de distanțarea socială. (CITEȘTE ȘI: PERICOLUL IMINENT CARE PÂNDEȘTE AFRICA! 4 VENTILATOARE PULMONARE LA 12 MILIOANE DE OAMENI. PANDEMIA DE CORONAVIRUS O SĂ FACĂ RAVAGII)

Situații asemănătoare au fost imortalizate și la Soci, Kineshma, Stavropol, Vladivostok, precum și în Estul Ucrainei, la Donețk, scrie Daily Mail. (VEZI ȘI: SIMPTOMUL CARE POATE INDICA DACĂ O PERSOANĂ A FOST INFECTATĂ CU VIRUSUL COVID-19! CE SPUN SPECIALIȘTII CĂ SE ÎNTÂMPLĂ CU OCHII OAMENILOR CONTAMINAȚI)

În Moscova, care înregistrează cele mai multe cazuri de coronavirus, bisericile au fost închise, iar slujba Patriarhului Kiril a fost televizată. „Deși biserica e goală, suntem împreună, o mare familie de credincioși ortodocși”, a spus acesta.

Președintele Rusiei a transmis un mesaj video cu ocazia Paștelui în care a afirmat că autorităţile au sub control epidemia de  coronavirus. Acesta a a sărbătorit Învierea în capela privată din reședința de la Moscova, informează Reuters.

În prezent, în Rusia au fost confirmate 42,853 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, dintre care s-a înregistrat un număr total de 361de decese.