Credea că s-a vindecat de coronavirus, însă medicii au descoperit altceva! Ce a păţit un pacient din Suceava

Publicat: 17/03/2020 | 08:00

Prefectura din Suceava a anunțat că un pensionar diagnosticat cu noul coronavirus și externat pentru că s-ar fi vindecat s-a întors la izolare după ce medicii au constatat că acesta era încă infectat.

Pacientul, care suferă şi de o boală cronică destul de gravă, este în continuare internat în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde va mai sta încă şapte zile.

„În urma clarificărilor solicitate de către prefectul judeţului Suceava reprezentanţilor Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi a reieşit faptul că în cursul zilei de ieri şi în după amiaza zilei de astăzi au fost prelevate mai multe probe pacientului internat. În urma analizei probelor prelevate, în după amiaza zilei de astăzi a reieşit necesitatea prelungirii perioadei de tratament pentru încă 7 zile”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Suceava într-un comunicat.

Ce s-a întâmplat în urmă cu 2 saptămâni 

Prefectura Suceava anunţase iniţial că bărbatul de 71 de ani, diagnosticat cu coronavirus în urmă cu două săptămâni, s-a vindecat, potrivit Adevărul.

“Până la data prezentului comunicat, la nivelul judeţului au fost testate 131 de persoane, iar pentru 129 dintre acestea rezultatul a fost negativ. Astăzi a fost confirmat la nivelul judeţului Suceava un al doilea caz de infecţie cu noul coronavirus, primul caz, înregistrat în judeţ, fiind vindecat. Prefectul judeţului Suceava, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus măsuri imediate pentru gestionarea corespunzătoare a situaţiei generate de noul caz de infecţie cu coronavirus confirmat în judeţul Suceava. Astfel, în data de 13.03.2020, prefectul judeţului Suceava a solicitat autorităţilor administraţiei publice să intensifice activitatea de identificare a spaţiilor necesare pentru carantinarea persoanelor ce vin din zonele de risc, astfel încât să fie asigurată o rezervă permanentă şi să nu existe sincope în modul de organizare a acestei activităţi. De asemeni, prefectul judeţului Suceava a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică să procedeze la evaluarea cu celeritate a condiţiilor igienico- sanitare din noile spaţii de cazare disponibile, iar în cazul respectării prevederilor în domeniu, acestea să fie supuse aprobării în cadrul şedinţelor de comitet”. 

În judeţul Suceava, sunt monitorizate la domiciliu 559 de persoane, din care 314 persoane care s-au întors din zonele de risc. În ultimele 24 de ore au ieşit din autoizolare 107 de persoane. În spaţiile de carantină instituţionalizată sunt cazate 132 de persoane., mai spune aceeași sursă.