COVID-19, vaccin-test în România. Ciprian Marica, atac fără menajamente: ”Am fost revoltat!”

Publicat: 08/04/2020 | 16:07

Ciprian Marica este la curent cu ceea ce se întâmplă acum în lume, unde pandemia de coronavirus face ravagii. Când a auzit de un posibil vaccin, dar care să fie testat, în primă fază, Marica nu a fost de accord. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre români, pe pielea cărora s-ar face încercarea.

„Nu știu cât de multă nevoie avem de vaccin, deși văd că spre asta se merge. Auzind că în România se testează un vaccin, am fost revoltat. Nu vreau ca poporul meu să fie folosit la test. Dacă-l făceam noi, eram de acord să-l testăm. Atât timp cât ne e trimis de țări care nu-l testează, mi se pare greșit. Nu vreau ca poporul român să fie de probă. Trebuia o poziție mai dură. Mi-e teamă că ne vom grăbi spre a avea un nou vaccin obligatoriu. Nu ar trebui să fie obligatorie vaccinarea”, a spus Ciprian Marica, la gsp.

CITEȘTE ȘI: PENSIE DE URMAȘ PENTRU COPIII CADRELOR MEDICALE CARE VOR MURI ÎN URMA COVID-19?! MIERCURI ARE LOC ȘEDINȚA DECISIVĂ ÎN PARLAMENT

Date oficiale privind victimele noului coronavirus în lume

Conform celor mai noi informații, făcute publice astăzi, în jurul orei 15:00, la nivel mondial, 1.444.822 de persoane au contractat virusul mortal din China, iar alți 83.109 au fost răpuși de boala rară, relatează worldometers.info.

AFLĂ AICI: ANTONIA, DECLARAȚIE DE IUBIRE PENTRU ALEX VELEA DUPĂ CE ACESTA A LANSAT O NOUĂ PIESĂ ALĂTURI DE GOLDEN GANG

SUA (400.549 de oameni diagnosticați cu COVID-19, 12.857 de morți), Spania (146.690 de persoane care se luptă cu noul coronavirus, 14.555 de morți), Italia (135.586 de îmbolnăviri cu COVID-19, iar alte 17.127 au decedat) sunt statele cu cele mai mulți bolnavi infectați cu coronavirus.

Numărul victimelor răpuse de noul coronavirus în România

Nu mai puțin de 210 persoane care au fost infectate cu virusul Covid-19 au decedat. Ultima victim a virusului ucigaș, o femeie de 60 de ani, din județul Mureș.

CITEȘTE AICI: O ASISTENTĂ MEDICALĂ CARE LUPTĂ ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI ȘI-A FĂCUT TESTAMENTUL LA DOAR 21 DE ANI

Aeasta a debutat cu o febră, pe 1 martie, apoi stare de astenie accentuată, cefalee și durere toracică.

Internată pe 5 martie la Spitalul Județean Tg.Mures, în UPU-SMURD, transferată în aceeași zi la Spitalul Municipal Sighișoara. A fost confirmată pe 6 martie.

Condiții medicale preexistente: “Boala cardio-vasculara”, HTA.