COVID-19 poate provoca febră mortală copiilor. Specialiștii averitizează despre o asociere cu boala Kawasaki

Publicat: 07/05/2020 | 12:03

Un studiu britanic recent arată că noul coronavirus se poate manifesta un sindrom inflamator mortal pentru unii dintre copii.

În urma analizelor efectuate pe un eșalon de opt copii internați în terapie intensivă cu sindrom inflamator, s-a descoperit că toți aveau anticorpi împotriva coronavirusului, dovedind că aceştia au avut anterior COVID-19, chiar dacă unii dintre ei nu au prezentat simptome.

Cine erau copiii

Potrivit Daily Mail, pacienții aveau vârste între 4 şi 14 ani. Un băiat de 14 ani a murit la scurt timp după ce a fost internat, din cauza unui accident vascular cerebral.

Şapte dintre cei opt copii erau obezi din punct de vedere clinic, iar şase dintre ei aparţineau altor rase decât celei europene britanice, fiind de origine afro-american sau asiatică.

Toți prezentau febră neobișnuit de mare, erupții cutanate, durere generalizată, vărsături și diaree.

Alertă către medici

O caracteristică clinică comună a fost inflamația inimii și a vaselor de sânge, ceea ce a provocat unui copil un anevrism coronarian uriaş, după ce acesta a fost externat.

NHS a emis o alertă medicilor generaliști avertizând că simptomele sunt similare cu boala Kawasaki, o maladie rară care declanșează inflamații în pereții vaselor de sânge şi poate provoca anevrisme și atacuri de cord.

Imagine de RachelBostwick de la Pixabay