COVID-19 în România. Așa îl percep oamenii din Lunca Dunării: ”E război chimic. Să mai moară din polpulație!”

Publicat: 18/04/2020 | 10:10

În zonele rurale, în special cele unde e mai mult pustietate, în Lunca Dunării, să zicem, oamenii văd altfel pandemia de coronavirus. Unii nu cred că virusul COVID-19 a apărut de la animale, ci că a fost creat de ”mâini ucigașe”, care apoi l-au aruncat să omoare întreaga planetă. (CITEȘTE ȘI: POVESTEA EMOȚIONANTĂ A UNUI BĂRBAT CU CANCER CARE A FOST CONFIRMAT CU COVID-19 ȘI S-A VINDECAT! „CÂND STĂTEAM ÎN PAT, CU FEBRĂ, ÎMI VENEAU TOT FELUL DE GÂNDURI”)

Digi24 a făcut un scurt reportaj, în care a luat pulsul oamenilor pe care i-a întâlnit. Ce fac sătenii în legătură cu biserică, acum, că suntem în mijlocul Sărbătorilor Pascale? Sau, pur și simplu, în viața de zi cu zi de când pandemia a lovit și România?

MESAJUL CUTREMURĂTOR POSTAT DE COLEGII UNUI BĂRBAT DIN DEVA MORT DE COVID-19. ÎN URMĂ AU RĂMAS SOȚIA, GRAV BOLNAVĂ, ȘI ȘASE COPII

De la un capăt la celălalt al unor localități, nici măcar un om pe stradă! Curțile bisericilor, care în anii trecuți se primeneau pentru sărbătoarea Învierii, sunt închise. Lacătul e pus pe poartă.

”Și înainte era pustiu, că sunt 80% bătrâni”, a intervenit primul om întâlnit pe uliță. ”Acum, cu coronavirusul, lumea stă cuminte. Au înțeles situația, mai ales bătrânii”, a continuat acesta, care a dat din umeri, întrebat fiind când vine preotul pe la case: ”Nu știu, am înțeles că o să împartă Paștile… da”.

”Ăsta-i război chimic!”

De ce nu se duc oamenii credincioși la biserică? Ei bine, frica amenzii usturătoare pe care cu greu ar putea-o plăti îi fac să se retragă. ”Nu mă duc la biserică. Păi, mă duc acolo, să mă îmbulzesc?! Nu. E greu, stăm acasă. Plecăm la 11:00 după pâine și venim repede, că mi-e frică să nu mă amendeze”, spune o femeia.

NU RATA: ROMÂNIA INTRĂ ÎN SCENARIUL 5. INTERDICȚII DRASTICE NOI. CUM SE VA SCHIMBA VIAȚA NOASTRĂ DE SĂPTĂMÂNA VIITOARE

Un bărbat crede că este o mare conspirație… ”Părerea mea, că am 71 de ani mâine-poimâine, ăsta e dat de cineva! Io am cap, să știți… Să mai moară din populație! Ori au greșit… Ăsta-i război chimic”, a spus bărbatul.