COVID-19 continuă să facă ravagii în SUA. Câte persoane au decedat în ultimele 24 de ore

Publicat: 12/06/2020 | 12:56

Coronavirusul continuă să facă ravagii în SUA. Potrivit ultimului raport, au mai decedat încă 941 de persoane. În aceste condiții, numărul morților a ajuns la 113.774.

VEZI AICI: MARIA GHIORGHIU, PREVIZIUNE CUTREMURĂTOARE PENTRU DOUĂ JUDEȚE DIN ROMÂNIA: ”SĂ FIE VORBA DE VREUN CICLON?”

SUA este de departe ţara cea mai afectată de pandemie, atât în număr de decese, cât şi de cazuri diagnosticate (2.021.990). Acest număr este probabil inferior realităţii, ţinând cont de dificultatea accesului la teste întâmpinată la începutul pandemiei.

Statele Unite continuă să înregistreze circa 20.000 de noi cazuri de COVID-19 zilnic şi nu reuşeşte să modifice această curbă a noilor contaminări, unele zone preluând ştafeta de la altele. În anumite regiuni rurale, relativ ferite într-o primă fază, numărul spitalizărilor este în prezent mai important decât în urmă cu o lună, anunță Agerpres.

Reacția lui Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei SUA

În timp ce temerile legate de al doilea val îi cuprind pe antreprenori şi investitori, secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a afirmat că ţara „nu va putea să îşi închidă economia din nou”.

NU RATAMARIA GHIORGHIU, VESTE BUNĂ PENTRU TOȚI ROMÂNII: „PANDEMIA SE VA POTOLI, NU MAI TREBUIE SĂ STĂM CU FRICA ÎN SÂN”

Cred că am învăţat că dacă oprim economia, provocăm mai multe pagube„, a adăugat el, explicând că acum sunt suficiente capacităţi de testare şi locuri în spitale pentru a evita noi restricţii.