COVID-19 amenință din nou Italia și Marea Britanie. Crește numărul deceselor

Publicat: 13/06/2020 | 21:14

Marea Britanie a înregistrat 181 de noi decese cauzate de coronavirus, conform bilanţului anunţat sâmbătă de autorităţi. În Italia, s-au înregistrat 78 de noi decese, transmite news.ro. Britanicii au ajuns la un total de 41.662 de decese.

Până acum Marea Britanie a raportat 294.375 de cazuri de infectare, dintre care 1.425 de la bilanţul precedent, anunţat vineri.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu, măsuri importante: ”Termenul privind popririle, executările silite pentru companii, persoane fizice se prelungește”

În Italia, totalul deceselor este 34.301, iar cel al infectărilor este de 236.651 (346 în ultima zi).

Giorgio Gori, primarul din Bergamo, a ales Twitter pentru a lansa un nou atac împotriva felului în care sunt gestionate datele oficiale privind bolnavii și decesele cauzate de COVID-19 în regiunea Lombardia. La protest s-a asociat şi deputatul PD din Bergamo, Maurizio Martina: „Regiunea Lombardia trebuie să furnizeze cu mai multă transparenţă numărul deceselor și cel al vindecărilor pentru fiecare teritoriu în parte”, potrivit La Stampa, citat de Rador.

CITEȘTE ȘI: Vlad Voiculescu cere ca fata de 17 ani incendiată să fie transferată în străinătate! Tânăra are arsuri pe 90% din suprafața corpului

Primul tweet: «Am citit că, ieri, în Lombardia, au existat 32 de decese cauzate de COVID. Cu toate acestea, nu se știe unde, în ce provincie, deoarece Regiunea nu mai comunică datele defalcate. Din momentul în care am raportat că decesele reale au fost mult mai multe decât cele „oficiale”, aceasta a secretizat datele pe provincii. Nu mai sunt comunicate nici măcar datele persoanelor vindecate, chiar dacă ar fi important să se înțeleagă că în prezent există mai puțini oameni bolnavi. Sper ca noul director general Marco Trivelli să înceapă de aici, de la date și de la transparență. Adaug că nu ne mai sunt comunicate, pentru fiecare municipalitate în parte, nici datele persoanelor rezultate pozitive la COVID».

CITEȘTE ȘI: Ilie Năstase, în curând tată de fată? Sportivul are planuri mari după nunta cu Ioana Simion

Regiunea a răspuns imediat printr-un comunicat în care subliniază că afirmațiile „nu sunt adevărate” și, mai ales, că nu au „niciun fundament”. Potrivit consiliului regiunii Lombardia, „difuzarea datelor privind Coronavirusul de către regiune autorităților medicale și mass-mediei nu s-a schimbat și continuă să fie aceeași. A susţine, pentru a alimenta controversele politice și fără niciun feedback veridic, că Regiunea a „secretizat” datele nu îi onorează pe cei care reprezintă instituțiile».

Cu toate acestea, deja din martie, primarul din Bergamo a denunțat lacunele din comunicarea oficială a datelor, vorbind despre „multe persoane care au murit de coronavirus, în special în căminele de bătrâni, dar și de persoane care s-au stins în propriile case, toate aceste decese nefiind comunicate oficial”.