Coșul de cumpărături ar putea fi interzis și în magazinele mari din București

Publicat: 09/12/2020 | 19:49

Pe modelul din județul Argeș, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență ar putea să impună supermarketurilor din București să renunțe la coșurile de cumpărături, considerate a fi factor de risc epidemiologic în infectarea cu Covid-19.

Potrivit instituției, o decizie în acest sens urmează să fie luată vineri, când va avea loc la sediul Primăriei Generale a Capitalei o ședință cu reprezentanții complexelor comerciale și supermarketurilor.

Citește și: Probleme cu vaccinul anti-Covid-19 în Marea Britanie, chiar din prima zi. Ce afecte adverse a avut

Ce s-a întâmplat în Argeș

Autoritățile din Argeș au decis la finalul lunii trecute să impună supermarketurilor din tot județul să renunțe la coșurile de cumpărături, întrucât reprezintă o metodă de răspândirea a virusului SARS-CoV-2.

„De comun acord, s-a stabilit să se renunțe la coșurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În același timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor.

Angajații supermarketurilor și agenții de pază vor fi mai vigilenți și vor îndemna clienții să respecte normele de protecție sanitară – în special purtarea corectă a măștii și păstrarea distanței fizice. În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienților în magazin”, se arăta în comunicatul transmis de autoritățile din Argeș, la sfârșitul lunii noiembrie, citat de Digi24. 

Nu rata: Rata de infectare în București este din ce în ce mai mare. 1.946 de cazuri de Covid, înregistrate în doar două zile