Coșmarul unei românce de 28 de ani: bătută și violată de soț, a devenit sclava celor care au salvat-o

Publicat: 11/12/2020 | 08:29

Totul s-a petrecut în Italia, iar femeia care avea să înfrunte un crunt destin se numește Arianna, de 28 de ani. A fost bătută de soț, violată, dar norocul a dat peste ea, fiind salvată. Pentru puțin timp, pentru că a ajuns sclavul celor care, pentru o clipă, au avut o licărire de suflet.

O româncă de 28 de ani a ajuns în Italia, urmându-și ceea ce credea ea că e marea dragoste. Dar visul frumos s-a transformat într-un coșmar, astfel că Ariana și fetița ei de doi ani au ajuns într-un centru social de „ocrotire“  a femeilor victime ale violenței. Aici avea să înceapă un nou coșmar, poate mai greu de suportat, scrie stiridiaspora.ro.

Carabinierii Comandamentului Provincial din Massa Carrara  au descins săptămâna aceasta la sediile cooperativei „Serinper”, o companie care gestionează un număr mare de structuri protejate pentru primirea minorilor și a familiilor defavorizate. Într-unul dintre aceste sedii a ajuns și Arianna, alături de micuța ei de doar doi ani. În loc să fie ajutată, a început să trăiască un coșmar.

Coșmarul unei românce de 28 de ani: bătută și violată de soț, a devenit sclava celor care au salvat-o

Arianna a ajuns la Serimper, după ce își găsise curajul să-și denunțe partenerul, tatăl fiicei sale care avea atunci doi ani, pentru că a bătut-o și a violat-o. Arianna sosise în Italia cu doi ani mai devreme, în 2012, pe când avea doar 19 ani. „Eram foarte tânără și lipsită de experiență, nu știam niciun cuvânt de italiană. L-am urmat în Italia și m-am dus să locuiesc cu familia lui. După nașterea copilului, violența a început pentru că am înțeles că nu putem fi împreună și am vrut să punem capăt relației. Avea probleme de dependență de alcool, droguri și jocuri de noroc. La un moment dat am decis să mă întorc în România cu fetița, dar el m-a denunțat pentru răpire, chiar dacă nu o recunoscuse, și m-a amenințat cu un pistol spunând că dacă mă întorc în Italia va recunoaște copilul și va retrage reclamația. Din frică și ignoranță, am acceptat și m-am întors în Italia. Cu toate acestea, nu am mai vrut să mă culc cu el și pentru asta a început să mă violeze. A luat ceea ce, după el, era proprietatea lui“, a povestit Ariana pentru gazzettadellaspezia.

A cerut sprijinul asociațiilor care se ocupă de ocrotirea victimelor violenței de acest fel. „Nu aveam pe nimeni în Italia și oricum familia mea nu mă putea ajuta. Nu aveam slujbă și nici măcar un loc unde să merg și pentru asta am cerut să fiu inclusă în programele de protecție pentru mame cu copii și am ajuns la Serinper. Și acolo a început un alt coșmar“, povestește Aariana.

„Toți îngrijitorii s-au purtat foarte rău cu noi. Am fost tratați ca niște sclavi: a trebuit să curățăm camera în care dormeam și  întreaga structură cu sarcini specifice care ne-au fost atribuite. Dacă nu ne supuneam sau nu făceam lucrurile cum voiau ei,  ne scriau rapoarte proaste care erau trimise către serviciile sociale. Condițiile din interiorul casei erau groaznice. Am găsit adesea șoareci în bucătărie și în grădină. Ne-au forțat să curățăm, dar au raționat detergenții, astfel încât pentru a ne spăla hainele, de multe ori a trebuit să cumpărăm singuri detergenții. În casă era întotdeauna frig, încălzirea era redusă la minimum. Și ne-au și raționat mâncarea. Făceau cumpărăturile o dată pe săptămână și cumpărau doar lucruri înghețate. Pește și supe, în special, dar întotdeauna în cantitate insuficientă pentru toată lumea“, a dezvăluit Arianna.

În final, Arianna a fost despărțită de fiica ei, care locuiește acum cu tatăl și cu noua iubită a acestuia. Arianna are doar dreptul să-și viziteze copilul. Între timp, Arianna și-a refăcut viața: a urmat un curs pentru a deveni îngrijitor social pe care l-a plătit cu ajutorul surorii sale din Anglia. Are un nou iubit, care o respectă și o iubește, și este hotărâtă să-și ducă bătălia pentru a-și recăpăta fiica. Mai vrea să deschidă o structură pentru mamele care, ca și ea, s-au trezit în dificultate.