Coronavirusul învrăjbește politicienii. PSD, acuzații dure: ”Klaus Iohannis și PNL nu au luat nicio măsură. Criza a fost minimalizată cu bună știință”

Publicat: 20/03/2020 | 16:49

Pe pagina de socializare a Partidului Social Democrat a fost postat un mesaj în care este scos în evidență faptul că Partidul Național Liberal nu a luat măsurile necesare, astfel încât România să fie pregătită pentru lupta împotriva COVID-19.

Chiar în luna ianuarie a acestui an, Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” a transmis necesarul de materiale și echipamente medicale specifice pentru a putea fi combătută această epidemie, însă nu au fost luate măsurile care s-ar fi impus. Problema, spun reprezentanții PSD, a fost tratată cu ”superficialitate” chiar și după ce în țara noastră a fost confirmat primul caz de infecție cu noul coronavirus.

”Deși gravitatea crizei provocate de coronavirus era mai mult decât vizibilă pentru toată lumea, PNL nu a luat măsurile necesare pentru ca România să fie pregătită să lupte în mod eficient cu actuala pandemie. Guvernul nu a luat nicio măsură nici DUPĂ ce – în ianuarie! – Institutul de Boli Infecțioase Balș a transmis necesarul de materiale și echipamente specifice pentru combaterea epidemiei. Mai grav, pe 27 februarie, după confirmarea în România a primului caz de infecție cu COVID-19 , problema era tratată cu superficialitate, fiind ”ca orice răceală, cu simptome ușoare”, se arată în prima parte a mesajului postat.

(CITEȘTE ȘI: OMS, AVERTISMENT TERIBIL PENTRU FUMĂTORI! CE LEGĂTURA ESTE ÎNTRE FUMAT ȘI CORONAVIRUS)

”Într-un final, la trei săptămâni distanță, au recunoscut că situația este ”gravă”

Rrepezentanții PSD susțin că președintele Ionannis și PNL au minimalizat, cu bună știință, pericolul reprezentant de coronavirus și solicită Guvernului luarea măsurilor care se impun, potrivit atribuțiilor obținute prin învestire.

”De ce? Pentru că Iohannis și Partidul Național Liberal aveau un singur plan pentru români: ANTICIPATELE! Motivul pentru care România nu are teste și echipamente pentru combaterea epidemiei este că Iohannis și PNL au minimalizat cu bună știință criza. Nu cumperi milioane de măști, teste sau combinezoane pentru a combate „simptome ușoare ca în orice răceală”! Într-un final, la trei săptămâni distanță, au recunoscut că situația este ”gravă” și ”am intrat într-un război”. Luați măsuri potrivit atribuțiilor cu care ați fost învestiți! Nu mai pierdeți vremea dând vina pe alții! Oamenii stau în case și așteaptă ca cei cu putere de decizie să lucreze pentru ei!”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat.