Coronavirusul face „victime” la Spitalul Județean din Bacău. Demisii în lanț după ce un medic a fost amendat pentru că nu a anunțat DSP-ul

Publicat: 29/01/2020 | 12:08

Demisii în lanț la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Bacău. Cazul privind suspiciunea de coronavirus a lăsat urme grave. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău l-a amendat pe dr. Marian Gherghelescu, cu suma de 20.000 de lei, pentru că nu a anunțat în primă fază DSP-ul, de cazul tânărului de 24 de ani suspect de infectare cu coronavirus, ci a făcut anunțul în alte medii. (VEZI AICI: SUSPICIUNE DE INFECTARE CU CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA! ESTE VORBA DESPRE UN TÂNĂR DE 24 DE ANI)

În semn de solidaritate cu dr. Gherghelescu, alți șase medici au demisionat.

Dr. Alin Năstasă, șeful DSP Bacău
Dr. Alin Năstasă, șeful DSP Bacău

„Dată fiind situația, una care putea fi foarte gravă, medicii nu și-au respectat obligațiile. Trebuia să ne anunțe, de urgență, pe noi. Nu au făcut-o. Direcția de Sănătate Publică Bacău s-a autoseziat din presă” , a declarat Alin Năstasă, directorul DSP Bacău.

La rândul său, Adrian Popa, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău, explică de ce medicii nu sunt de acord cu sancțiunea.

Managerul SJU Bacău, Adrian Popa și direcotrul medical, dr. Ioana Raluca Dinu
Managerul SJU Bacău, Adrian Popa și directorul medical, dr. Ioana Raluca Dinu

„Cu toții sunt nemulțumiți de sancțiunea aplicată colegului de către Direcția de Sănătate Publică, considerând că această amendă nu se justifică”, spune managerul SJU Bacău.

DSP-ul acuză că medicii nu au îndeplinit procedurile speciale în situația pacientului suspect de coronavirus.

„Ne-am dat demisia pentru că amenda aplicată d-lui doctor Anghelescu este abuzivă” , a declarat dr. Elena Bilbor, medicul-șef al UPU. Ea susține că inspectori de la DSP au venit „cu lecția învățată” și cu o țintă precisă, fără a ține cont de ceea ce s-a întâmplat în realitate.

Directorul medical al spitalului, dr. Ioana Raluca Dinu, îi ia apărarea medicului sancționat. „Totul e nefondat. Medicul și-a făcut treaba cum trebuie. Nu putea să transmită la DSP până nu știa clar verdictul. Supărarea lor e că a auzit presa de subiect”, a spus dr. Dinu. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS PE RITMURI DE MANELE)