Coronavirusul face mai multe victime masculine decât feminine! Care sunt motivele descoperite de specialiști

Publicat: 25/03/2020 | 23:14

S-a observat că noul virus COVID-19 face mai multe victime în rândul populație masculine, decât feminine. Se pare că acest lucru se întâmplă din cauza faptului că starea generală de sănătate a bărbaților este mai precară.

În Italia, dintre persoanele testate pozitiv, aproximativ 60% sunt bărbați, iar peste 70% dintre pacienții decedați sunt de sex masculin, potrivit Institutului Național de Sănătate din Italia (ISS). Chiar și în țări cum ar fi Coreea de Sud, unde procentul de femei testate pozitiv este mai mare decât cel al bărbaților, aproximativ 54% din decesele raportate sunt din rândul bărbaților.

În urma analizei unor date asemănătoare, jurnaliștii de la CNN au încercat să găsească o explicație acestui fenomen, așa că au contactat o serie de specialiști, potrivit DIGI24. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! ÎN ROMÂNIA EXISTĂ VACCINUL ÎMPOTRIVA COVID-19)

Astfel, Sarah Hawkes, profesor la University Collage London a spus că deși datele obţinute în timp real nu sunt foarte exacte, sunt suficiente pentru a confirma că bărbaţii prezintă un risc mai mare de deces din cauza COVID-19. În funcţie de ţară, procentul poate fi cu 10%, 50% ori chiar 90% mai mare decât al femeilor

Explicaţia specialiștilor a fost că bărbaţii au o stare de sănătate mai precară decât a femeilor, din cauza viciilor. Tutunul și consumul de alcool sunt doar câteva dintre motivele care erodează sănătatea bărbaților. La nivel mondial, 36% dintre bărbaţi sunt fumători, în comparaţie cu doar 7% în rândul femeilor. Pe de altă parte, un bărbat consumă în medie 11 litri de alcool pe an, spre deosebire de 2 litri, cât consumă o femeie.

Pe aceeași linie, la nivel mondial sunt mai mulţi bărbaţi decât femei care prezintă afecţiuni mai grave ca: hipertensiune arterială, afecţiuni coronariene, boli de plămâni ori care au avut cel puţin un infarct.