„Coronavirusul este în criză. Omenirea va supraviețui”. Un laureat Nobel anunță primele vești bune legate de pandemia de COVID-19

Publicat: 17/03/2020 | 14:31

Se pare că apar primele vești bune în ceea ce privește noul coronavirus. Un laureat al premiului Nobel susține că virusul se află în retragere și o să dispară curând.

Biofizicianul americano-britanic-israelian Michael Levitt, laureat al premiului Nobel pentru chimie în 2013, a observat o încetinire a nivelului de răspândire al virusului în China, Israel și în scurt timp și în restul lumii. (CITEȘTE ȘI: PRIMA PERSOANĂ DIN LUME VACCINATĂ ÎMPOTRIVA NOULUI CORONAVIRUS: ”E O ȘANSĂ URIAȘĂ PENTRU MINE”)

 „Virusul este în criză şi contrar previziunilor sumbre, răspândirea acestuia se va opri”, a concluzionat Michael Levitt într-un interviu acordat vineri pentru calcalistech.com. (VEZI ȘI: SOLIDARITATE ÎN ROMÂNIA! ÎN PLINĂ EPIDEMIE DE CORONAVIRUS, MAI MULTE FIRME AU SĂRIT ÎN AJUTORUL CETĂȚENILOR)

Chiar dacă nu are o pregătire în boli infecțioase, Michael Levitt a realizat cu ajutorul unor calcule statistice că virusul se află într-o curbă descendentă a infecțiilor. După spusele acestuia numărul de noi cazuri raportate în fiecare zi a început să scadă începând cu data 7 februarie, iar câteva zile mai târziu, a scăzut și rata mortalității.

„Rata de infecţie a virusului în provincia Hubei a crescut cu 30% în fiecare zi – aceasta este o statistică înfricoşătoare. Nu sunt un expert în gripă, dar pot analiza numerele şi aceasta este o creştere exponenţială.

În acest ritm, întreaga lume ar fi trebuit să fie infectată în 90 de zile. Dar apoi, tendinţa s-a schimbat. O săptămână mai târziu, acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu numărul morţilor.

Această schimbare dramatică a curbei a marcat punctul median şi a permis predicţia mai bună a momentului în care se va încheia pandemia.

Pe baza acestui lucru, am ajuns la concluzia că situaţia din toată China se va îmbunătăţi în două săptămâni. Şi, într-adevăr, acum există foarte puţine cazuri noi de infecţie” , a explicat biofizicianul.