Coronavirusul a ucis piața imobiliară! Cu câți bani se vinde acum o garsonieră în București

Publicat: 31/03/2020 | 10:09

Noul coronavirus a declanșat o criză medicală fără precedent la nivel mondial, iar Organizația Mondială a Sănătății a declarat, oficial, pandemie. Fiecare țară ia măsuri extreme pentru a încerca stoparea răspândirii infecțiilor cu COVID-19, dar numărul deceselor crește alarmant pe toate meridianele.

România se află prinsă, la rândul ei, în tot acest ”carusel al morții”, iar autoritățile au trasmis că s-a intrat în Scenariul 4 al lupte împotriva COVID-19. La nivel social, repercusiunile se fac deja simțite, mai mult de 500.000 de persoane aflându-se în șomaj tehnic. Școlile și universitățile sunt închise, dar noul coronavirus afectează, bineînțeles, și piața imobiliară din România, prețurile garsonierelor din București, spre exemplu, scăzând foarte mult.

În acest moment al crizei medicale provocate de noul coronavirus, dacă un bucureștean ar dori să achiziționeze o garsonieră, ar trebuie să scoată din buzunar, potrivit informațiilor publicate în media, între 19.000 de eur0 – zona Sălaj – și 25.000 de euro, zona Militari. Față de alte perioade, atunci când normalitatea dusese la prețuri exorbitante chiar și pentru o garsonieră, situația se prezintă acum cu totul altfel. Iar trendul descendent al putea continua, transmit agenții imobiliari.

(CITEȘTE ȘI: NOI DEZVĂLUIRI ȘOCANTE DESPRE SITUAȚIA DIN SPITALUL SUCEAVA! „OAMENII SUNT LĂSAȚI SĂ MOARĂ DE FOAME, LA PROPRIU”)