Coronavirusul a ieftinit motorina și benzina! Preţul barilului, scădere istorică

Publicat: 09/03/2020 | 21:04

Preţul barilului de petrol a avut o scădere uriașă de aproximativ 30 la sută. Într-o singură noapte a avut loc ce mai puternică prăbușire din ultimele trei decenii.

În urma acestui eveniment, spcialiștii spun că dacă prețul barilului se menține la nivelul de acum, la pompă ieftinirile are putea să fie și de 15 la sută. (CITEȘTE ȘI: ROMÂNIA A ANULAT TOATE ZBORURILE DIN ȘI CĂTRE ITALIA! INTERDICȚIA DUREAZĂ DOUĂ SĂPTĂMÂNI)

Scăderea își are originea în acțiunile Arabiei Saudite care a anunțat că îți majorează semnificativ producţia. Decizia vine ca o pedeapsă pentru Rusia, al doilea mare exportator de ţiţeil. Arabia Saudită sabotează Rusia pentru că Moscova nu a sprijinit măsurile de stabilizare a pieţei în urma epidemiei de coronavirus. (VEZI ȘI: PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS SEMNALAT LA GIURGIU!)

Astfel, la cum par lucrurile acum, față de luna trecută un plin de 50 de litri de benzină va costa cu aproximativ 7 lei mai puţin, iar unul de motorină cu 5 lei.

Dacă această ieftinire se va menține, teoretic, scăderea prețului carburantului aduce și micșorări de preţuri şi în privinţa mărfurilor importate. Asta dacă ieftinirile nu vor fi anulate de creşterea euro.