Coronavirusul a băgat spaima în vedete. Simona Gherghe îi îndeamnă pe români să stea acasă

Publicat: 17/03/2020 | 14:28

Coronavirusul a băgat spaima în vedete. Simona Gherghe îi îndeamnă pe români să stea acasă.

Coronavirusul a creat panică în toată lumea. Pe teritoriul României au fost confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu virusul ucigaș. Simona Gherghe îi îndeamnă pe români să țină cont de sfaturile autorităților și să stea acasă pentru a nu răspândi coronavirusul. (CITEȘTE ȘI: CARMEN HARRA, PREVIZIUNE INCREDIBILĂ DESPRE CORONAVIRUS! CÂND SCAPĂ ROMÂNIA DE INFECŢIE: „VĂ ROG SĂ NU VĂ PANICAŢI”)

”Singurul lucru care ma sperie, in toata povestea asta, e ca nu stim cand se va termina. Dar ce stiu cu siguranta e ca vom iesi cu totii schimbati. Vom invata sa traim mai domol, sa apreciem tot ce avem, sa nu ne mai facem planuri mari, caci uite ce mici suntem… Sa ne bucuram de fiecare iesire in aer liber, intr-un parc, ca de-o vacanta. Sa fim uniti, sa ne uitam unii in ochii celorlalti si mai putin in telefoane. E o vreme a schimbarii, poate cel mai greu test al generatiei noastre. SANATATE, PUTERE SI SOLIDARITATE! ❤️ #covid19 #solidaritate #stamacasa #simonagherghe”, a scris Simona Gherghe pe Instagram.

În 24 de ore, pompierii și personalul SMURD au efectuat 42 misiuni de transport pentru 153 persoane

Începând de ieri, odată cu declararea stării de urgență, la nivel național au acționat aproximativ 28.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră.

Astfel, doar în ultimele 24 de ore, pompierii și personalul SMURD au efectuat 42 misiuni de transport pentru 153 persoane către diverse unități spitalicești, precum și la centrele de carantină existente în mai multe județe din țară.

Pentru răspunsul la celelalte urgențe medicale sunt asigurate în medie de aproximativ 390 echipaje SMURD, însumând 42 autospeciale pentru transport victime multiple, 340 ambulanțe de prim-ajutor și  terapie intensivă mobilă, respectiv 7 autospeciale neonatologie. În total, în misiunile curente au fost angrenați peste 5000 de pompieri. (VEZI ȘI: DEPUTATUL MIRCEA BANIAS, CONFIRMAT CU CORONAVIRUS, ÎN URMA TESTĂRII! ESTE SINGURUL CAZ POZITIV DIN PARLAMENT)

De asemenea, au fost angrenați în misiuni specifice, ordonate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, peste 10.000 de polițiști, 4.500 de polițiști de frontieră și peste 7.000 de jandarmi.