Coronavirusul, 87.000 de victime pe întreaga planetă. Peste 1 milion și jumătate de oameni sunt infectați

Publicat: 09/04/2020 | 07:28

Noul coronavirus face ravagii, la nivel mondial, nu mai puțin de 87.000 de oameni murind în urma infecției cu COVID-19. Iar situația este alarmantă și în ceea ce privește numărul persoanelor infectate, acesta depășind 1 milion și jumătate.

Este o situație dramatică, medicii încercând să facă tot posibilul pentru a salva cât mai multe vieți. Însă, de foarte multe ori, se văd nevoiți să se declare neputincioși în fața asediului acestui ucigaș nevăzut pe care specialiștii nu l-au ”decriptat” încă, în ciuda tuturor eforturilor.

Statele Unite ale Americii se află pe primul loc al unui clasament pe care nu ar fi dorit nimeni să îl întocmească. 420.000 de oameni sunt infectați cu noul coronavirus, iar specialiștii avertizează că acest trend ascendent al cazurilor de persoane infectate nu se va opri, cel puțin deocamdată. În Europa, țara cea mai afectată este Italia, cu peste 17.000 de oameni infectați.

(CITEȘTE ȘI: BĂTRÂNII DIN CAPITALĂ SE ÎNGHESUIE LA COZI FĂRĂ A RESPECTA DISTANȚA OPTIMĂ. DE CE SE TEM OAMENII MAI MULT DECÂT DE CORONAVIRUS)

Yves Gaudin: ”Trebuie să fim pregătiţi să trăim cu acest virus”

Sunt trase semnale de alarmă nenumărate, din toate colțurile lumii. COVID-19 a intrat, brusc, în viețile tuturor, iar specialiștii sunt de părere că va trebui să ne obișnuim să trăim cu acest virus. Virologul şi directorul de cercetare de la Centrul Naţional Francez de Cercetări Ştiinţifice, Yves Gaudin, a explicat într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Le Figaro că SARS-CoV-2, virusul responsabil pentru boala Covid-19, va circula pe întreaga planetă… cel puţin doi ani.

“Este cert că sfârşitul izolării nu va fi sfârşitul pandemiei. Spre începutul sau mijlocul lunii mai, dezvoltarea epidemiei în Franţa nu va fi în aceeaşi etapă ca în celelalte mari ţări. Dacă măsurile luate aici au avut efectul scontat este probabil să existe, în acelaşi timp, încă multe cazuri în Statele Unite şi probabil în Marea Britanie. Trebuie să fim pregătiţi să trăim cu acest virus timp de cel puţin 18 luni până la doi ani. Va trebui să aşteptăm până la atingerea „imunitatii de grup”, adică până când 60-70% din populaţia lumii este vaccinată sau are rezistenţă. Virusul va putea atunci circula mai greu. Nivelul său de contaminare (RO), care corespunde numărului mediu de persoane infectate de o persoană bolnavă, este estimat în jur de 2,5. Este dublu faţă de gripă, dar de 4-5 ori mai mică decât rujeola., a declarat Yves Gaudin, potrivit informațiilor Le Figaro.

(VEZI ȘI AICI: MARE ATENȚIE, ROMÂNI! CUM TE POȚI INFECTA CU CORONAVIRUS CHIAR DACĂ NU IEȘI DIN CASĂ ȘI FACI TOATE CUMPĂRĂTURILE ONLINE)