Coronavirus tot mai aproape de România! Reguli de igienă pentru prevenirea infectării

Publicat: 24/02/2020 | 22:25

Epidemia de coronavirus care face ravagii în aproape toată lumea. În prezent există peste 79.550 de oameni infectați și s-au înregistrat 2.628  de victime.

În prezent, virusul a ajuns în Italai, iar asta a alertat întreaga Europă. Există 12 localități din nordul Peninsulei care se află deja în carantină, toate barurile, școlile și magazinele sunt închise. Italia înregistrează deja 230 de oamnei infectați și șase decese. (CITEȘTE ȘI: POSTAREA UNUI MEDIC SPERIE ROMÂNIA! „NU SUNTEM PREGĂTIŢI SĂ FACEM FAŢĂ UNEI EPIDEMII DE CORONAVIRUS. O SĂ FIE VAI DE NOI!”)

Cum poți preveni infectarea cu coronavirus

Pentru că apariția virusului în România este doar o chestiune de timp, toți oamenii trebui să aibă în vedere unele reguli minime de protecție. Pentru a preveni infectarea cu virusul din China trebuie evitate  persoanele bolnave sau strângerile de mână cu ele, iar purtarea unei măști de protecţie este esențială. (VEZI ȘI: DETALII DE ULTIMĂ ORĂ DESPRE CORONAVIRUS! MĂSURILE EXTREME LUATE DE ROMÂNII SPERIAȚI DE VIRUSUL UCIGAȘ)

Oamenii sunt sfătuiți să evite contactul cu persoanele care tușesc și au febră. În plus, trebuie evitate aglomeraţiile şi spațiile închise aglomerate, cum ar fi supermarketurile. De asemenea, se recomandă  menţinută o distanţă de cel puțin 1 metru faţă de orice persoană care prezintă simptome respiratorii.

Este foarte important ca oamenii să aerisească încăperile în care locuiesc sau muncesc și este indicată evitarea consumului de produse animale crude sau gătite foarte puțin. Totodată, trebuie evitat şi contactul direct şi neprotejat cu animalele vii din pieţele de animale ori cu suprafeţele atinse de aceste animale.