Coronavirus România. Ce se întâmplă începând de astăzi cu mijloacele de transport în comun din București

Publicat: 23/03/2020 | 07:22

Societatea de Transport București a făcut un alt anunț referitor la noile măsuri care vor fi luate în contextul crizei coronavirusului care afectează și România. Astfel, parcul auto va fi redus cu până la 25% începând chiar de astăzi.

Totuși, reprezentanții STB asigură că nu va fi suspendată sau desfiinţată nicio linie de autobuz, troleibuz sau tramvai. Societatea va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule corespunzător cererii de transport, dar şi în concordanţă cu gradul de încărcare, astfel încât cetăţenii să călătorească în condiţii în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea.

(CITEȘTE ȘI: ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS, AUTORITĂȚILE AU GĂSIT CANABIS ÎNTR-UN CENTRU DE CARANTINĂ DIN PRAHOVA)

STB face apel la călători să respecte regulile de igienă personală şi de protecţie transmise de autorităţi. Noul program – cu orarul de trecere prin staţii  – va putea fi accesat pe site-ul STB SA (www.stbsa.ro), iar pentru cei care au la dispoziţie un telefon mobil cu conexiune la internet se recomandă utilizarea aplicaţiei InfoSTB. STB mai anunţă că va continua procesul de decontaminare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi. Vor fi utilizate substanţe care distrug virusurile – pe bază de clor – şi va menţine, în permanență, eforturile de igienizare a mijloacelor de transport în comun şi a staţiilor de tramvai.

Activitatea directă de relaţii cu publicul a fost suspendată

Activitatea directă de relaţii cu publicul a fost suspendată, mai anunță STB, până la o dată care va fi comunicată ulterior. Astfel, vor exista alte metode de contact:

– pentru informaţii generale sau sesizări referitoare la programul de circulaţie – la telefon +40219391

– pentru informaţii şi sesizări referitoare la titlurile de transport (plata prin intermediul telefonului mobil, plată online, carduri STB, centre de vânzare etc) – la telefon +40213365650/interior 30 sau interior 31; +40213074180; +40213111398

– pentru informaţii şi sesizări referitoare la corpul de control – la telefon +40214503952

– pentru avize edilitare, închiriere vehicule, obiecte pierdute, răspunsuri la petiţii şi adrese, angajări, pensionări, cursuri de formare profesională – la telefon +4021 307 4426.