Coronavirus România 8 ianuarie. Câte persoane s-au infectat în ultimele 24 de ore

Publicat: 08/01/2021 | 12:36

 

Coronavirus România 8 ianuarie. Grupul de comunicare Strategică a informat câte persoane s-au infectat cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore: este vorba de 

Până astăzi, 8 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate   de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  de pacienți au fost declarați vindecați.

CITEȘTE ȘI: OMS LINIȘTEȘTE PE TOATĂ LUMEA: „NU EXISTĂ NICIUN SEMN CĂ MUTAȚIA DIN AFRICA DE SUD POATE REZISTA VACCINULUI ANTI-COVID”

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de   . Dintre acestea,   sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate   teste. Dintre acestea,  au fost efectuate în ultimele 24 de ore,  în baza definiției de caz și a protocolului medical și   la cerere.

Pe teritoriul României,   de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar   de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea,  de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află  de persoane.

Coronavirus România 8 ianuarie. Situația românilor din diaspora

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state,   cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 1.939 în Italia, 1.349 în Spania, 173 în Marea Britanie, 125 în Franța, 3.085 în Germania,  93 în Grecia, 49 în Danemarca, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 7 în Suedia,  131 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 22 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 2 în Bulgaria, 10 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite, 12 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 10 în Irlanda și câte unul în Argentina, Tunisia, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan, Iran, Singapore și Federația Rusă. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 132 de cetățeni români aflați în străinătate, 33 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia, unul în Iran și unul în Irlanda, au decedat.

NU RATA: ALEX VASILACHE, SOLISTUL TRUPEI JUKEBOX, ESTE PRIMUL ARTIST CARE S-A VACCINAT ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI

Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus,   au fost declarați vindecați:  în Germania,   în Grecia,  în Franța,  în Japonia,  în Indonezia,  în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia și unul în Argentina.