Coronavirus România, 7 mai 2021. La cât a ajuns numărul celor infectați + În București a început maratonul vaccinării anti-COVID

Publicat: 07/05/2021 | 12:37

Astăzi, după ora 13:00 a fost publicat de cei de la Grupul de Comunicare Strategică noul bilanț al infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 pe teritoriul țării noastre. Tot azi, în București a început maratonul vaccinării anti-COVID care se desfășoară la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională.

Noul bianț al celor infectați cu SARS-CoV-2 în România

Conform celor mai noi informații, până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.063.949 de cazuri de persoane infectate cu tmeutul COVID -19). Iar 1.009.237 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.422 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

*Referitor la “cazurile noi nealocate pe județe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate și centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică și atribuite cazurile pozitive județului/localității de care aparțin persoanele infectate, s-a anunțat pe site-ul stirioficiale.ro.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 293 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Nu rata: Florin Cîțu a dat vești bune: “Fără mască pe plajă, de la 1 iunie”. Când începe a doua etapă de relaxare a restricțiilor din România

A început maratonul vaccinării anti-COVID în Capitală

Începând de astăzi, 7 mai, de la ora 16:00, și până luni, 10 mai, la ora 08:00, la Biblioteca Naţională și Sala Palatului din București se vor face imunizări împotriva COVID-19. La acțiune vor participa aproape 1.200 de voluntari – medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi medicinişti. Printre doctorii cunoscuți se numără: Valeriu Gheorghiță și Mihai Craiu, relatează digi24.ro.

Medicul Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului, a dezvăluit că la maraton vor fi 50 de fluxuri organizate și că se va lucra în ture de câte 8 ore: Vom asigura procedurile cum sunt într-un centru obișnuit de vaccinare, vor fi la fel de în siguranță ca în centrele din spitale”.

Vaccinul distribuit va fi de la compania Pfizer. (…) Inclusiv eu voi fi prezent şi voi vaccina în ziua de vineri în centrul de la Sala Palatului, a declarat Valeriu Gheorghiţă în cadrul unei conferinţe de presă.

Dozele de vaccin urmează să fie livrate de militari, cu autospecialele cumpărate special pentru campania de imunizare. La Sala Palatului vor fi organizate 40 de cabinete de imunizare, iar la Biblioteca Naţională – zece cabinete.

Sse va organiza un studio video, de la care se vor face transmisiuni live de la Sala Palatului, iar purtători de cuvânt vor fi medici cu experienţă din diferite domenii, care vor susţine latura informaţională a proiectului. De asemenea, vor fi şi momente muzicale de pian şi vioară şi vor fi prezenţi sportivi, artişti, dar şi alte vedete.

Sursa foto simbol: pixabay.com/ro