Noul coronavirus revenit în China! Beijing-ul este în stare de război!

Publicat: 22/06/2020 | 10:17

Noul coronavirus a revenit în China, iar orașul Beijing se află în stare de război. Unde a fost descoperit virusul COVID-19, care a apărut la finalul anului trecut într-o piață din orașul Wuhan (China)?

CITEȘTE ȘI: CHINA SE CONFRUNTĂ CU VALUL DOI DE CORONAVIRUS! UN ORAȘ CU PESTE PATRU MILIOANE DE LOCUITORI A FOST ÎNCHIS DIN NOU DIN CAUZA VIRUSULUI

A revenit în China noul coronavirus. Autoritățile sunt în stare de alertă. Decembrie 2019. Atunci s-a auzit, pentru prima data, despre virusul uccigaș COVID-19. Întreaga planetă avea să fie cucerită de virusul ucigaș apărut în piața din Wuhan. A urmat pandemia, cu Italia, Spania, Marea Britania și, ușor, ușor, aproape toate țările din Europa.

Infern a fost în Italia, prima țară în care s-a instalat pandemia, după China, apoi Spania, unde s-au înregistrat zeci de mii de morți. Este cunoscut, Statele Unite au fost atinse și ele de pandemie și, în scurt timp, oamenii au început să moară pe capete.

Coronavirus a revenit în China. E stare de război

De la acel moment decembrie 2019 și până astăzi nu mai puțin de opt milioane de oameni au fost infectați, în toată lumea. Aproximativ 450.000 și-au pierdut viața. Acum, în multe țări pandemia de coronavirus este ținută, oarecum, sub control. Oamenii și-au reluat acțivitățile în mare parte, deși încă se moare.

China reușise să stopeze, la un momendat, pandemia. Construind multe spitale și cu reguli stricte pentru populație. Dar, vestea a căzut ca o bombă zilele trecute: Noul coronavirus a revenit! Potrivit presei de peste hotare, China a înregistrat peste 83.000 de cazuri de coronavirus și aproape 5.000 de decese, dar populația și-a reluat viața normală, inclusiv orașul Wuhan. Din păcate, însă, în urmă cu aproximativ o săptămână presa din China a anunțat că într-o piață de pește din Beijing a fost redescoperit noul coronavirus: se afla pe tocătorul folosit pentru somonul importat!

De atunci a crescut numărul de infectări în rândul populației, dar și al deceselor. În Beijing, spre exemplu,au fost anunțate în ultimele șapte zile aproape 140 de persoane infectate cu noul coronavirus. Iar 31 în doar ultimele 24 de ore. (NU RATA: RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! SUA ȘI CHINA, VINOVATE ÎN EGALĂ MĂSURĂ DE IZBUCNIREA PANDEMIEI GLOBALE DE CORONAVIRUS?)

Mike Ryan, de la Organizația Mondială a Sănătății, a afirmat însă că somonul nu poate să fie purtător de virus, astfel că noul coronavirus a ajuns din nou în China ca urmare a unei contaminări încrucișate. Din cauza noilor infectări, Beijing a intrat în stare de război. Autoritățile chineze au închis, din aceste motive, mai multe piețe și cartiere. De asemenea, școlile și universitățile au fost închise.