Coronavirus poate fi depistat cu aparatele care semnalează gripa la animale

Publicat: 31/03/2020 | 09:29

Aparatele folosite pentru depistarea gripei porcine şi aviare pot fi utilizate şi la analizele de coronavirus. Aceste aparate se numesc PCR și pot depista virusul COVID-19 în opt ore. Conform specialiștilor, testele de analize moleculare au precizie de 99,9%.

Maria Gurău, șeful laboratorului Universității Veterinare București spune că aparatul pentru analize moleculare poate să arate şi contaminarea cu virusul ce s-a extins în aproape toată lumea. „Reprezintă metoda cea mai sigură, cea mai sensibilă şi cea mai specifică în diagnosticul unei boli, în cazul discuţiei noastre, COVID-ul 19.”, a declarat aceasta. (CITEȘTE ȘI: SCENE INCREDIBILE LA SPITALUL DIN HÂRȘOVA. UN BĂRBAT AFLAT ÎN AUTOIZOLARE, GRAV RĂNIT, A INTRAT ÎN SPITAL AMENINȚÂND ȘI SCUIPÂND MEDICII)

Așadar, cinci aparate PCR de analiză au fost donate statului de Spitalul Veterinar din Bucureşti. În toate județele există astfel de aparat în Direcţiile Sanitar-Veterinare şi pot fi utilizate şi pentru teste de coronavirus. (VEZI ȘI: NOI INFORMAȚII DESPRE TESTAREA BUCUREȘTENILOR PENTRU CORONAVIRUS. CUM ARATĂ TESTELE ȘI CUM VOR FI EFECTUATE: „INSTRUCTAJUL A FOST UNUL PE ÎNŢELESUL TUTUROR”)

„O importanţă deosebită trebuie acordată pentru a scurta timpii de aşteptare între momentul recoltării probelor şi obţinerea rezultatului”, a spus medicul Valentin Boldea.

Ca să funcţioneze, asemenea aparate trebuie reconfigurate, apoi dotate cu kituri speciale pentru depistarea noului coronavirus. Şi nu în ultimul rând e necesar să fie folosite de specialişti în domeniul medicine umane, scrie Mediafax.