Coronavirus. Nelu Tătaru, declarații despre sfârșitul pandemiei: „Mai avem două-trei săptămâni în care numărul cazurilor va crește”

Publicat: 09/04/2020 | 11:14

Nelu Tătaru a făcut primele declarații cu privire la sfârșitul pandemiei de coronavirus. Ministrul Sănătății susține că vom mai avea încă 2-3 săptămâni în care se vor înregistra mai multe cazuri de infectare, însă mărturisește că nu trebuie să ne relaxăm și nici să renunțăm la distanțarea socială.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a mărturisit că vom mai avea 2-3 săptămâni în care se vor înregistra mai multe cazuri de infectare și le recomandă oamenilor să nu cedeze și să nu renunțe la distanțarea socială, un lucru atât de esențial în vederea stopării răspândirii coronavirusului.

De asemenea, ministrul Sănătății a povestit că a luat măsuri în toate spitalele pentru a le asigura medicilor toate echipamentele de care au nevoie și face verificări în spitale pentru a se asigura că totul funcționează așa cum trebuie. “Ne aflăm în plină pandemie, în Scenariul 4. Fiecare deplasare urmărește evaluarea unităților spitalicești, pentru a putea acorda asistență medicală atât patologiei cu infecție Covid-19, cât și patologiei infecției non-Covid-19, necesarul de echipamente sanitare și medicamente, protecția personalului medical, precum și capacitatea testărilor”, a menționat Tătaru.

CORONAVIRUS ROMÂNIA. Bilanțul deceselor din cauza COVID-19 ajunge la 229

Ministrul Sănătății a spus că la Sibiu a găsit o bună capacitate de testare și o colaborare bună între unitățile sanitare și autoritățile locale.

“Repet, avem în acest moment în unități sanitare în Sibiu care pot face față, avem unități sanitare care au în acest moment echipamente la un stoc mediu, dar vor avea în următoarea perioadă, rămânând ca și opinia publică, cetățeanul să încerce să facă munca mai ușoară acestui corp medical”, a mai spus Nelu Tătaru.