Coronavirus. Medic militar trimis la Suceava, infectat cu COVID-19. Care este starea acestuia

Publicat: 12/04/2020 | 18:09

Veste proastă, tot din Suceava! Unul dintre medicii militari trimiși de la Cluj pentru a suplini lipsa de personal medical de la Terapie Intensivă a fost infectat cu coronavirus. Din primele informații, se pare că starea acestuia de sănătate este una bună și beneficiază de îngrijiri medicale. 

Unull dintre medicii trimiși la Suceava de la Cluj pentru a suplini lipsa de personal medical a fost infectat cu COVID-19. Cu toate acestea, veștile sunt bune, căci starea lui de sănătate este în regulă. Potrivit informațiilor oferite de Digi 24, medicul a fost internat și beneficiază de îngrijiri de specialitate.

CORONAVIRUS. Guvernul Emiratelor Arabe s-a oferit să repatrieze cetățenii străini dacă testele COVID-19 sunt negative

Generalul Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a vorbit la Digi 24 despre această situație și a mărturisit că ceilalți medici sunt în izolare și vor fi înlocuiți.

„S-a infectat, l-am testat pozitiv. Încă patru contacţi, care sunt negativi, toţi au fost evacuaţi înapoi la Cluj de unde au venit. Medicul este internat în clinica de boli infecţioase. Ceilalţi sunt în izolare şi ne trimit în noaptea aceasta sau mâine încă cinci colegi în loc.

Chiar când au venit, au fost testaţi imediat. Fiind negativi, au şi intrat în planificare în noaptea aceea, acum vreo trei nopţi. Am avut atunci o solicitare mare pe ATI şi dânşii au avut foarte mult de lucru şi probabil că atunci, în cadrul manevrelor, vă daţi seama că dânşii intră cu laringoscopul ca să intubeze exact oro-faringele pacientului, şi atunci, în momentele acelea, mai ales că sunt senzaţii de vărsătură, tuse ale pacientului, atunci este cea mai mare contaminare.

În noaptea aceea a fost acolo zarvă mare, au avut mulţi pacienţi intubaţi, cu agitaţie, personalul redus, nu au avut mijloace rapid, mă înţelegeţi, şi din cauza asta probabil că protecţia, mijloacele de protecţie n-au fost perfecte” , a explicat Ionel Oprea.