Coronavirus la vârf, în Ucraina! Prima doamnă a fost testată pozitiv

Publicat: 13/06/2020 | 10:01

Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut vineri, la o zi după ce în Ucraina se înregistrase un număr record de îmbolnăviri cu virusul ucigaș COVID-19.

CITEȘTE ȘI: SITUAȚIE CRITICĂ ÎN UCRAINA! RECORD DE NOI CAZURI DE CORONAVIRUS. „AVEM CIFRE EXTREM DE ALARMANTE. AMENINŢAREA NU A DISPĂRUT”

”Astăzi am primit un test de depistare pozitiv”, a fost mesajul Olenei Zelenska pe Facebook. E a precizat că testele pe care soțul ei, preşedintele Volodimir Zelenski, şi ale celor doi copii ai lor le-au făcut au ieșit negative, scrie agerpres.ro.

Olena Zelenska, în vârstă de 42 de ani, a mai transmis că se simte bine și se tratează acasă, izolată fiind de restul familiei. Ea le-a cerut compatrioţilor săi să rămână vigilenţi şi să poarte măşti de protecţie în public, dând asigurări că familia sa ”continuă să respecte toate regulile de prevenţie.”

 

Coronavirus la vârf, în Ucraina. Președintele, criticat că nu poartă mască

Volodimir Zelenski (42 de ani) este des criticat în presă pentru faptul că, la mai toate aparițiile publice, nu poată masca de protecție. La începutul lunii, Zelenski şi mai mulţi membri ai echipei sale au fost surprinşi şi fotografiaţi la o cafea în interiorul unui restaurant din vestul ţării, deşi guvernul nu autorizase decât deschiderea teraselor. În urma scandalului declanşat pe reţelele sociale, poliţia a declarat că i-a amendat pe preşedinte şi pe însoţitorii săi, dar amenzile mai trebuie confirmate de un tribunal.

Ucraina a raportat joi 689 de cazuri noi de coronavirus, un număr record de la începutul pandemiei, ”o cifră foarte alarmantă”, potrivit ministrului sănătăţii. Acesta a dat vina pe încălcările masive ale regulilor de prevenţie. Vineri, preşedintele Zelenski a subliniat el însuşi importanţa purtării măştilor de către compatrioţii săi.

În total, Ucraina a raportat până acum 29.753 de cazuri de COVID-19, dintre care 870 de decese, la o populaţie de 40 milioane de locuitori.