Coronavirus Italia. Numărul deceselor din cauza COVID-19 este în continuă scădere

Publicat: 06/04/2020 | 21:06

În Italia, numărul morților din cauza coronavirusului, raportat la fiecare 24 de ore, este în scădere, la fel și numărul de infectări.

Italia a anunțat 636 de noi decese și 3.599 de noi îmbolnăviri, în ultimele 24 de ore. Ambele statistici sunt în scădere, numărul total al morților și infectărilor fiind de peste 16.500, respectiv peste 132.500, informează Serviciul italian de Protecție Civilă, citat de La Stampa.

Cele mai multe infectări și morți sunt în Lombardia. Dintre cele 132.500 de cazuri pozitive, aproape jumătate sunt numai în regiunea nordică, puternic afectată de epidemia de COVID-19. Multe cazuri au fost raportate și în regiunile Emilia Romagna și Piemonte, urmate apoi de Veneto.

România trimite în Italia o echipă formată din 11 medici şi şase asistenţi medicali, a anunțat luni Klaus Iohannis. (CITEȘTE ȘI: DR. DORU PAUL, ONCOLOG ROMÂN LA NEW YORK: RISCURILE LA CARE SUNT EXPUŞI PACIENŢII CU CANCER ÎN PERIOADA PANDEMIEI ŞI CUM LE POT VENI ÎN AJUTOR ONCOLOGII ROMÂNI DIN SUA PRIN CONSULTAŢII ONLINE)

„Am decis ca România să trimită o echipă de medici şi asistenţi medicali în Italia. Ei vor merge acolo în zona Milano. Vor pleca cel târziu mâine (marţi, n.red.). O echipă formată din 11 medici şi şase asistenţi medicali”, a a anunțat Klaus Iohannis.