Coronavirus în România. Spitalele „Matei Balş” şi „Victor Babeş”, fără locuri libere!

Publicat: 02/07/2020 | 16:51

Numărul de cazuri noi de coronavirus în România a explodat în ultimele zile. Situația este dramatică la Institutul „Matei Balş” şi Spitalul „Victor Babeş”, unde nu mai există locuri libere la Terapie Intesivă. La fel este și la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”.

VEZI AICI: ÎNCĂ UN CAZ DE CORONAVIRUS ÎN SISTEMUL DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN IAȘI. ESTE VORBA DE O PROFESOARĂ

Joi au fost raportate încă 450 de cazuri noi de coronavirus, 45 numai la București. În ultimele 24 de ore, 20 de pacienți au încetat din viață, iar la ATI sunt internate 237 de persoane.

În acest moment toate cele 20 de paturi de la terapie intensivă sunt ocupate. Avem un potențial de extindere la 60 de paturi de ATI, dar nu avem personal„, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Prof. Matei Balș”, pentru www.RoHealthReview.ro.

Coronavirus în România. Care este situația la “Victor Babeș”

Aceeaşi situaţie şi la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti.

Toate paturile din terapie intensivă din spitalul nostru sunt ocupate în acest moment. Sunt ocupate de câteva săptămâni bune. Avem 9 paturi în secția de terapie intensivă, așa sunt dotate toate spitalele de boli infecțioase din țară. (…) Toți acești 9 pacienți din terapie intensivă au o stare critică. (…) Din peste 2.500 de persoane internate în spital în decursul celor 3-4 luni de zile, toate cu COVID, în terapie au ajuns 10% dintre ele, poate chiar mai puțin. (…) Ventilatoarele sunt egale cu numărul de paturi și sunt toate funcționale”, a declarat dr. Emilian Imbri, manager Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” pentru www.RoHealthReview.ro.

NU RATA: ÎNCĂ DOUĂ CAZURI DE CORONAVIRUS ÎNAINTE DE EVALUAREA NAȚIONALĂ. ESTE VORBA DE O PROFESOARĂ ȘI UN ELEV, AMBII DIN IAȘI

Inclusiv la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” secţia de Terapie Intensivă pentru pacienții cu coronavirus este plină.

La Terapie Intensivă, locuri libere mai sunt la Spitalul Clinic Colentina și spitalul militar ROL 2.

Citește și...