Coronavirus în România. Numărul morților a ajuns la 888

Publicat: 08/05/2020 | 07:31

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi seara, încă două decese cauzate de virusul COVID-19. Bilanțul deceselor este de 888. (CITEȘTE ȘI: Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă: ”Degeaba avem…”)

Deces 887

Bărbat, 44 ani, municipiului București.

Data confirmării: 30.04.2020.

Dată deces: 06.05.2020.

Comorbidități: Tumora mediastinala, tulburare bipolară, HIV pozitiv, TBC ganglionar. (NU RATA: Cum va fi încheiată situația școlară a elevilor care nu pot participa la cursurile online. Anunțul făcut de Monica Anisie)

Deces 888

Bărbat, 57 ani, județ Sibiu.

Data confirmării: 31.04.2020.

Dată deces: 04.05.2020.

Comorbidități: HTA std III, leucemie cronică.

Comunicatul MAE cu privire la revenirea românilor în țară

Iată comunicatul privind revenirea în țară a 30 de cetățeni români care se aflau cu titlu temporar în străinătate: ”În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate cu titlu temporar și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul dimineții de astăzi a fost facilitată revenirea în țară a 20 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Liban și a 10 cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Hașemit al Iordaniei, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.

VEZI AICI: Pandemia de coronavirus a generat o creștere alarmantă a numărului de divorțuri

Demersurile autorităților române au permis, de asemenea, facilitarea repatrierii a trei cetățeni bulgari și a trei cetățeni sârbi care și-au continuat ruta către țările de destinație, cât și revenirea în țara de reședință a nouă cetățeni libanezi, cinci cetățeni iordanieni și a unui cetățean etiopian, rezidenți în România.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta București-Beirut-Amman-București.

De asemenea, cu aceeași cursă aeriană, pe ruta București – Beirut, a fost facilitată repatrierea și pentru 91 de cetățeni ai Republicii Liban, care se aflau pe teritoriul României.

MAE reînnoiește cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă. Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța cetățenilor români în cauză și a celor de acasă.”