Coronavirus în România. Ce amenzi riscă oamenii care intră fără mască la mall! Anunțul oficial al autorităților

Publicat: 16/06/2020 | 18:40

Mall-urile s-au redeschis din 15 iunie. Nimeni nu are, însă, acces în interior fără mască. Lipsa ei le poate aduce celor care încalcă regula o amendă de până la 2.500 de lei.

CITEȘTE ȘI: NUMĂRUL CAZURILOR DE INFECTARE COVID-19 A CRESCUT. CE SPUNE ALEXANDRU RAFILA: ”E UN PROCENT MARE!” SFATURI PENTRU ROMÂNI

Oamenii din toată țara au primit cu bucurie vestea că mall-urile vor fi redeschise. Există, totuși, reguli stricte pentru cei care vor să meargă în magazine. Masca, la fel ca și regulile de distanțare, sunt obligatorii.

HOTĂRÂRE. Tătaru, după ședința de Guvern: S-a decis prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă. Al treilea pachet de măsuri de relaxare

Autoritățile au anunțat că persoanele care intră în mall fără mască de protecție riscă o amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei, potrivit Legii 55/2020 cu privire la starea de alertă. De precizat că cei care sunt sancționați pot plăti jumătate în termen de 15 zile de la comunicarea procesului-verbal de contravenţie.

(NU RATA: ULTIMA ORĂ, PLANUL LUI NELU TĂTARU! CALCULE ARUNCATE ÎN AER. CE PREGĂTEȘTE GUVERNUL PENTRU URMĂTOAREA PERIOADĂ)

Cinematografele din mall-uri rămân, pentru moment, închise

De precizat că în mall-uri s-a reluat, pentru moment, doar activitatea magazinelor. Restaurantele, locurile de joacă, sălile de jocuri și cinematrografele rămân, în continuare, închise. De luni s-au mai redeschis piscinele exterioare, strandurile și sălile de fitness.

VEZI AICI: IMAGINI ȘOCANTE DE LA ACCIDENTUL DIN VRANCEA! ȘOFERII AU MURIT, 11 OAMENI, LA SPITAL! A FOST ACTIVAT PLANUL ROȘU VIDEO

Pe 16 mai, Grupul de Comunicare Stratehică a anunțat că bilanțul total al infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 22.415. De la ultima informare au fost înregistrate alte 250 de noi cazuri de îmbolnăvire.