Coronavirus în România. Anunțul făcut de Klaus Iohannis: ”Să se informeze corect…”

Publicat: 24/02/2020 | 23:07

Klaus Iohannis, președintele României, a dat asigurări că autorităţile române au luat măsurile care se impun pentru a preveni contaminarea cu noul coronavirus COVOD-19. De asemenea, șeful statului a mai spus că în România nu există nicio persoană infestată cu acest virus.

„Eu sunt în contact permanent cu instituţiile responsabile ale statului român pentru a monitoriza ceea ce se întâmplă în zonele aflate în carantină şi în care locuiesc români. Vreau să fiu foarte clar, nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent, dar va trebui să fim pregătiţi dacă lucrurile evoluează negativ. Am decis să convoc Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru miercuri, 26 februarie, ora 14.00, pentru o informare privind măsurile concrete privind monitorizarea şi managementul unor potenţiale cazuri de infecţie cu noul coronavirus, precum şi strategia de combatere a unei potenţiale epidemii de coronavirus la nivel naţional”, a spus Iohannis. (CITEȘTE ȘI: BREAKING NEWS. DECIZIA MAI: CARANTINĂ PENTRU ROMÂNII CARE VIN DIN ITALIA)

Iohannis, apel la calm

Iohannis a mai cerut ca oamenii să fie informați corect despre virusul apărut în China și care s-a extins, deja, în mai multe țări. (NU RATA: CORONAVIRUS TOT MAI APROAPE DE ROMÂNIA! REGULI DE IGIENĂ PENTRU PREVENIREA INFECTĂRII)

„Fac un apel la calm către cetăţeni şi îndemn să se informeze corect, să fie vigilenţi şi să respecte normele de igienă şi sfaturile pe care le oferă medicii pentru a se proteja. Fac în aceeaşi măsură şi un apel la mass-media să evite senzaţionalul şi stirile cu impact emoţional ridicat, care pot genera şi amplifica sentimentul de panică în rândul populaţiei. Nu în ultimul rând, fac un apel la politicieni să nu speculeze această situaţie în mod oportunist. Am observat deja mai multe luări de poziţie prin care unele persoane dau dovadă de iresponsabilitate, făcând declaraţii alarmiste de natură să sperie cetăţenii. Le cer să înceteze imediat cu această atitudine”, a afirmat Iohannis.